• BIST 9598.19
  • Altın 2481.465
  • Dolar 32.4834
  • Euro 34.5913
  • İzmir 26 °C

Hakan Gerçek Aliağa'da...

Hakan Gerçek Aliağa'da...
Ünlü oyuncu Hakan Gerçek, Aliağa Belediyesi’nin konuğu olarak katıldığı söyleşide; Türk tiyatrosuna ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hakan Gerçek, Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı kültür sanat etkinliklerinde Aliağalı hayranl
HAKAN GERÇEK: TEKNOLOJİ BİZİ KÖRELTİYOR
 
Ünlü oyuncu Hakan Gerçek, Aliağa Belediyesi’nin konuğu olarak katıldığı söyleşide; Türk tiyatrosuna ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hakan Gerçek, Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı kültür sanat etkinliklerinde Aliağalı hayranlarıyla bir araya geldi.
 
Duayen oyuncu Atilla Arcan’ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşide Türk Tiyatrosu hakkındaki düşüncelerini aktaran Hakan Gerçek, dünyada kabul gören eserlerin Türkiye’de yeterince karşılık bulamadığını söyledi.
 
TÜRKİYE’DE TİYATRO GELENEĞİNİN OLUŞTURULMASI GEREKİYOR
Günümüzde insanların sanatta kolay olanı tercih ettiğini dile getiren Gerçek, “İnsanlar daha kolay, daha anlaşılabilir oyunları seyretmeyi tercih ediyorlar. Bu seyircinin eğitimi ile alakalı bir şey. Bu noktada kimsenin suçu yok. Burada bizim geçmişten gelen kötü eğitim sistemlerimizin suçu var. O kötü eğitim sistemi, insanları sorgulamayan, çok fazla düşünmeyen, irdelemeyen kişiler haline getirdi. Kitap okumayı sevmeyen bir ülkeyiz, ayrıca teknoloji de bizi köreltiyor. Tüm bunların üzerine bir de kötü eğitim sistemine sahip olunca seyirci daha kolay, daha anlaşılabilir oyunlara yöneliyor. Türkiye’de bu konuda tiyatro seyircisinin yetiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun için de tiyatro geleneğinin oluşturulması gerekiyor. İstanbul Şehir Tiyatroları, devlet tiyatroları gelenek oluşturma konusunda en büyük rolü üstleniyor. Ama buna yerel yönetimlerin ve üniversitelerin de destek vermesi gerekiyor” diyerek, her şeye rağmen gelecekten umutlu olduğunu belirtti.
 
GENÇLER MEŞHUR OLMA YANILGISINA DÜŞMESİNLER
Gelecekte oyuncu olmayı düşünen genç hayranlarına tavsiyelerde bulunan Gerçek, “Gençler gerçekten bu işi yapmak istiyorsa tiyatrocu olsunlar. Tiyatro oyuncusu olarak, televizyonlarda meşhur olma yanılgısına düşmesinler. Bu ülkede meşhur olan birçok tiyatrocu vardı. Ama asıl olan tiyatrocu kalabilmektir. Yaptığın işi hakkıyla yapabilmektir. Tiyatro çok ciddi bir iştir.
 
Severek yapılması gereken bir iştir. Hangi alanda olursa olsun gençlerimiz severek yapabileceği işleri kendilerine meslek olarak seçsinler. Ama tabili bu ülkemizde çok da kolay bir şey değildir. Ülkemizde insanların istediği işleri yapabilme şansları çok az. Ben bu konuda kendimi şanslı hissediyorum. Çünkü işimi severek yapıyorum” diye konuştu.
 
ÇARLİ'NİN GERÇEK YERİ DOĞAL ORTAMI
Çarli isimli televizyon dizisinde bir maymun ile birlikte rol alan Hakan Gerçek, kendisine sorulan bir soru üzerine dizi setinde maymunla çalışmanın zorluklarını ve keyifli yanlarını anlattı. Dizi setinde Çarli ile birlikte aralarında güçlü bir dostluk bağı oluştuğunu belirten Gerçek, Çarli ile hiç unutamadığını söylediği bir anısını şu sözlerle aktardı: “Çarli çok şeker çok sevimli bir hayvandı fakat set ortamının yorgunluğu onu da olumsuz etkiliyordu. Uzun süren çekimler Çarli’yi kızdırıyordu. Çekimler esnasında eşim rolünü oynayan Şebnem Sönmez ile sarılma sahnesinde, Şebnem Sönmez’in bana saldırdığını zanneden Çarli, Şebnem’e tokat atmak istedi. O esnada Şebnem kendisini geri çekince tokatı ben yedim. Çarli’nin tokatı kulak mememe büyük zarar verdi. O olaydan sonra çekimlere birkaç hafta ara verdik.  “
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78