• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İzmir 20 °C

MHP'li Tanrıkulu'ndan Önerge Yağmuru

MHP'li Tanrıkulu'ndan Önerge Yağmuru
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Karaburun’da yayılmaya başlaya
İZMİR  ÇEVRE SORUNLARIYLA TBMM GÜNDEMİ’NDE 
 
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Karaburun’da yayılmaya başlayan rüzgâr enerjisi santrallerini,  balık çiftliklerinin çevreye verdiği zararları ve Ödemiş Gölcük Yaylası’nda yaşanan çevre kirliliğini TBMM gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergeleri veren MHP’li Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir’in artan çevre sorunlarına dikkat çekti. 
 
TAKİPÇİSİ OLACAK 
İlgili Bakanlıkları göreve davet eden MHP’li Tanrıkulu, TBMM gündemine getirdiği konuların sonuna kadar takipçisi olacağını belirterek, 24’üncü dönemde TBMM’nin komisyonlarında bekletilerek, yasalaşmasının önü tıkanan yirminin üzerindeki kanun tekliflerini de yenileyeceğini bildirdi. 
 
İZMİRLİLERE HAKARET 
Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Milletvekili sıfatıyla TBMM'ye verdiği önergeye ilişkin yaptığı açıklamada “İzmir’den 8 milletvekili çıkardık o yüzden İzmir’e 8 proje diyenlerin siyaset zihniyetini ve İzmir’e bakış açılarını kınıyorum. Bugün İzmir’in her yerinde bu zihniyetin iş bilmezliği ve sorumsuzluğu yüzünden çevre, enerji, su işlerinde sorunlar devam ederken bu talihsiz açıklama tabiri yerindeyse İzmirlilere hakarettir. ‘Ne kadar milletvekili o kadar hizmet’ anlayışı artık geri kalmış ülkelerde dâhi görülmemektedir” diyerek, AK Parti’nin tutumunu eleştirdi. 
 
KARABURUN’DA RES İSTİLASI 
Karaburun ilçesinde hızla yaygınlaşan rüzgâr enerjisi santrallerinin doğayı tahrip ettiğini öne süren Tanrıkulu, şöyle konuştu: “Devam eden ve kamuoyuna da yansıyan bu sorunların başında; 1’inci derece doğal SİT alanlarına sahip, Türkiye’nin 305 önemli doğa alanından biri olan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı dışında tüm kurumların Özel Çevre Koruma Alanı ilân edilmesi konusunda uygun görüş verdiği, ana kuş göç yollarının ortasında bulunan İzmir Karaburun Yarımadası‘ndaki hassas coğrafyanın tümüyle enerji üretim sahasına dönüştürülmesi gelmektedir. Diğer yandan kısıtlı tarım alanları, otlak/mera alanları RES’lerin istilasına açılırken, tahrip edilen doğayla birlikte turizm imkânı da bölgede yok edilmektedir. Bugüne kadar hiçbir yetkilinin ‘dur’ deme cesareti gösteremediği için İzmir Karaburun Yarımadası‘nın 415 km²‘lik yüzölçümünün 2/3’ünden fazlası, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) uygunluğu verilerek, rüzgâr enerjisi santrallerine (RES) tahsis edilmiştir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 6 firmaya verilen üretim lisanları ile 81 türbin kurulumu bugüne kadar tamamlanmıştır. Toplam türbin sayısı şimdilik 236 adet olsa da, dikilen rüzgâr ölçüm direkleri yeni RES’lerin habercisidir”  
 
BALIK ÇİFTLİKLERİ YAYILIYOR 
“Karaburun’da yaşam standartları bu şekilde düşürülürken, diğer yandan Küçükbahçe bölgesinde ÇED olumlu izini verilen 4 balık çiftliğinin denizlerimizde kapladığı alan da 428.400 m²‘ye ulaşmıştır”  ifadesini kullanan Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Son olarak yakın zamanda yine bir özel firmaya verilen ÇED izniyle 98.000 m² deniz alanına yayılması planlanan balık çiftliği projesiyle birlikte, bölgedeki balık çiftliklerinin kapladıkları toplam alan 526.400 m²’ye çıkacaktır” diyerek, balık çiftliklerinin her geçen gün biraz daha yaygınlaştığını vurguladı. 
 
BÖLGE TAM BİR KİRLİLİK ABİDESİ 
İzmir’in hemen her yerinde çevre sorunu ve katliamı yaşandığını vurgulayan Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halen seçim çalışmalarımızda yerinde incelemelerde bulunup, yetkilileri göreve davet ettiğimiz Çiğli Harmandalı’nda çöp depolama alanı sorunu çözülemezken, burada yangınlar çıkmaya başlamış, yetkililer ise konuya seyirci kalmaya devam etmektedir. Öte yandan Ödemiş Gölcük Yaylası İzmir’in tanıtımına büyük katkı sağlaması beklenirken, yine her alanda görülen ilgisizlik, kamu kurumlarının yetki ve koordinasyon karmaşası yüzünden bu bölge tam bir kirlilik abidesi olarak karşımıza çıkmaktadır” 
 
VEYSEL EROĞLU’NU ELEŞTİRDİ 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu eleştiren Tanrıkulu,“Orman ve Su İşleri Bakanlığı İzmir’den çıkardığı milletvekili sayısına göre proje açıklayacağına, öncelikle mevcut üzerine düşen görevleri tam ve eksiksiz olarak yerine getirmelidir. Yaz mevsiminde İzmir’in ormanları için çıkabilecek bir yangına karşı hangi tedbirler alınmıştır? Yangın söndürme için ekipman ve teçhizat kapasitesi artırımına gidilmiş midir?” diye sordu. 
 
İZMİR’E HİZMET LAFLA VE SÜSLÜ SİYASÎ SÖYLEMLERLE OLMUYOR.
TBMM gündemine taşıdığı sorunların cevabını İzmirlilerle paylaşabilmek adına TBMM’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na beş adet yazılı soru önergesi verdiğini sözlerine ekleyen Tanrıkulu, “24’üncü dönemde Bakanlıkların İzmir’e yapacağı kamu yatırımları hakkında TBMM’de vermiş olduğum otuzun üzerinde yazılı soru önergemi de 25’inci dönemde tekrar vermiş bulunmaktayım.İzmir’e hizmet lafla ve süslü siyasî söylemlerle olmuyor. İzmirli somut, hayatını kolaylaştıracak hizmetleri görmek istiyor” diye konuştu.  
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78