• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İzmir 19 °C

İzmir Caddesi Aliağa'ya Hayat Veriyor

İzmir Caddesi Aliağa'ya Hayat Veriyor
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aliağa’nın en prestijli caddelerinden biri haline getirilen ‘İzmir Caddesi’nde suyun, ışığın ve çeşitli renklerin görsel şöle
ALİAĞA'NIN İZMİR CADDESİ’NDE SUYUN VE IŞIĞIN GÖRSEL ŞÖLENİ YAŞANIYOR
 
Aliağa’nın en prestijli caddelerinden biri haline getirilen  ‘İzmir Caddesi’nde suyun, ışığın ve çeşitli renklerin görsel şöleni yaşanıyor.
 
Aliağa Belediyesi’nin ‘Çağdaş Kent’ projeleri kapsamında görsel ve estetik açıdan güzelleştirilen ‘İzmir Caddesi’ gündüzleri ‘seyranlık’ geceleri ise ‘gerdanlık’ olarak tanımlanıyor.
 
Özellikle geceleri romantik bir hava estiren ‘İzmir Caddesi’, muhteşem aydınlatmasının yanı sıra, huzur verici ve samimi atmosferiyle de insanların içinde yaşamaktan ve gezmekten mutlu olduğu bir cazibe merkezi haline dönüştü.
 
RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLUYOR
Adeta bir tuvali andıran renkli ışıklarıyla Aliağa’yı gerdanlık gibi süsleyen ‘İzmir Caddesi’ geceleri renkli görüntülere sahne oluyor.
 
Aliağa gecelerine renk katan ‘İzmir Caddesi’ gündüzleri de Aliağalıların vazgeçilmez mekânları arasında yer alıyor. Suyun rahatlatıcı etkisinin buram buram hissedildiği caddede bulunan fıskiyeli havuzlar Aliağa’ya ayrı bir görsel zenginlik kazandırıyor. Minik bir dereyi anımsatan ve caddenin bir başından diğer başına kadar uzanan süs havuzları kentin güzelliğine güzellik katıyor.
 
Aliağa’nın yaşamına değer katan estetik kent mobilyalarında oluşturulan renk bütünlüğü ‘İzmir Caddesi’ne zarif bir silüet kazandırıyor.
 
Görsel kirliliğe neden olacak unsurlara hiçbir şekilde izin verilmeyen ‘İzmir Caddesi’nde tek tip reklam tabelaları kullanan işletmeler ile birlikte aynı renge boyanan binalarda caddenin bütünlüğü bozmuyor.
 
Avrupa şehirlerini aratmayan ‘İzmir Caddesi’nde kurulan ses sistemi üzerinden günün belirli saatlerinde yapılan müzik yayını, Cadde’ye son derece etkileyici bir ambiyans katıyor.
 
BAŞKAN ACAR: AMACIMIZ GELECEĞE DAHA YAŞANABİLİR BİR ALİAĞA BIRAKABİLMEK
İzmir Caddesi’ni Aliağa’nın açık hava AVM’si haline getirdiklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “İzmir caddesi projemiz seçim öncesinde Aliağa halkına verdiğimiz sözlerin içinde yer alıyordu. ‘Biz bir ekibiz ekibimiz milletimiz’ sloganıyla bu projenin hayal ürünü olmadığını söylemiştik. Zira biz seçimlerden önce Aliağa halkına sadece ve sadece gerçekleştireceğimiz projeler konusunda söz verdik. Şimdi de proje kitapçığımızda verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Amacımız geleceğe daha yaşanabilir bir Aliağa bırakabilmektir” diyerek, hemen her alanda iddialı ve kente vizyon kazandıracak projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.
 
İzmir Caddesi’nin kente büyük değer kattığını ifade eden vatandaşlar, “İstanbul’un istiklal caddesi varsa, bizim de İzmir Caddemiz var. Aliağa Belediyesi, Aliağa’ya gelen hemen her insanın en azından bir kere içinde yürümek, oturmak ve alış veriş yapmak isteyeceği bir çekim merkezi oluşturdu. Artık ilçe sakinleri olarak Aliağa’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu hissetmeye başladık” diyerek, Aliağa’yı çağdaş kent anlayışıyla tanıştıran Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür ediyor.
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78