• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İzmir 17 °C

Aliağa'nın Fotograf Yarışması Sonuçlandı

Aliağa'nın Fotograf Yarışması Sonuçlandı
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Sürekli sanayi kenti kimliği ile kamuoyunda ön plana çıkan Aliağa'nın sahip olduğu farklı güzellikleri öne çıkarmak, vatandaş

‘BİR BAŞKA ALİAĞA’ TEMALI FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI

Sürekli sanayi kenti kimliği ile kamuoyunda ön plana çıkan Aliağa'nın sahip olduğu farklı güzellikleri öne çıkarmak, vatandaşların ilçelerine olan duyarlılığını artırmak ve insanları hobi olarak fotoğrafçılığa teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘Bir Başka Aliağa’ temalı amatör fotoğraf yarışması sonuçlandı.

 

AMATÖR FOTOĞRAFÇILAR PROFESYONELLERİ ARATMADI

Aliağa Belediyesi’nin ödüllü yarışmasına ilçe sınırları içinde çektikleri birbirinden güzel fotoğraflarla katılım gösteren yarışmacılar, yaklaşık 5 ay süren zorlu bir maratonu geride bıraktı. İlçenin muhteşem manzaralarını objektiflerine yansıtan amatör fotografçılar profesyonelleri aratmadı.

Yoğun ilgi gören yarışmada 54 yarışmacının 144 eseri dereceye girdi. Şenol Gök, Ozan Çiçek, Özgür Gün ve Yunus Yeşilöz’den oluşan jüri 27 Temmuz Pazartesi günü Aliağa Belediye binasında bir araya geldi. 144 fotoğraf üzerinden değerlendirme yapan jüri üyeleri yarışmacıların çektiği birbirinden kıymetli fotoğraflar arasından en iyilerini seçmekte epey zorlandı.

 

İLK DÖRDE GİREN YARIŞMACILAR BELİRLENDİ
Saatlerce süren tartışma ve değerlendirmeler neticesinde kararını veren jüri üyeleri ilk dörde giren yarışmacıları belirledi.

Seçici kurul yarışma sonuçlarını Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teslim etti. Değerlendirme toplantısı hakkında Başkan Acar’a bilgi veren jüri üyeleri, görsel zenginlik açısından beklenenin üzerinde fotoğraflarla karşılaştıklarını, her bir yarışmacının Aliağa’nın tarihine geçecek kıymetli eserlere imza attığını, ancak birinci olmaya aday olan birçok fotoğrafta kabul edilebilirliğin üzerinde kural dışı müdahalelerinin tespit edildiğini, bu nedenle de söz konusu fotoğrafların puan kaybettiğini ve bundan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

 

SONUÇLARI BAŞKAN SERKAN ACAR AÇIKLADI

Sonuçları seçici kuruldan teslim alan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, neticesi büyük bir heyecanla beklenen yarışmada ödüle layık görülen isimleri açıkladı.

Yarışma vesilesiyle Aliağa'da fotoğraf sanatına gönül veren amatör fotografçıların objektiflerinden gelecek nesillere ışık tutacak görsel bir Aliağa rehberi oluşturulduğunu dile getiren Başkan Serkan Acar, yarışmaya emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yarışmada kazananın Aliağa olduğunu belirterek, ödüle layık görülenleri açıklayan Başkan Acar, Ömer Engin Metecan’ın birinci, Ömer Faruk Yılmaz’ın ikinci, İsmet Danyeli’nin üçüncü, Musa Pehlivan’ın ise dördüncü olduğunu ilan etti.

Bu sonuca göre yarışmanın birincisine Nikon D7100, ikinciye Nikon D5200, üçüncüye Nikon D3100 ve dördüncüye Nikon COOLPIX S6600 fotoğraf makinesi hediye edilecek.

FOTOĞRAFLAR 31 TEMMUZ’DA SERGİLENECEK
Yarışmada dereceye giren fotoğraflar 31 Temmuz Cuma günü Aliağa Belediyesi fuaye salonunda sergilenecek. Aliağalı vatandaşların burada beğenisine sunulan eserlerin sahiplerine yine Aliağa Belediyesi tarafından hazırlanan birer teşekkür belgesi takdim edilecek. Ödüle layık görülen yarışmacılar da ödüllerini Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın elinden alacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78