• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İzmir 17 °C

Boğaziçililer Ayvalık'ta

Boğaziçililer Ayvalık'ta
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Boğaziçi Üniversitesi, Ayvalık Belediyesi işbirliği ile başlattığı "Boğaziçi Üniversitesi Ayvalık Yaz Okulu” ile Ayvalıklı çocuklar için müzik, dans, do
BOĞAZİÇİLİLER ‘’ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİ’’ İÇİN AYVALIK'TA
 
Boğaziçi Üniversitesi, Ayvalık Belediyesi işbirliği ile başlattığı "Boğaziçi Üniversitesi Ayvalık Yaz Okulu” ile Ayvalıklı çocuklar için müzik, dans, doğa, öykü, sanat, spor, bilim ve tiyatro atölyeleri düzenliyor. “Zeytin Çekirdekleri Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında düzenlenen yaz okulunda atölyeler 10 Eylül’e kadar devam edecek.
Boğaziçi Üniversitesi, Ayvalık Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü “Boğaziçi Üniversitesi Ayvalık Yaz Okulu” projesi kapsamında Ayvalıklı çocukların ve gençlerin temel gelişimini desteklemek amacıyla bir dizi atölye düzenliyor. Yaz okuluna, Boğaziçi Üniversitesi’nden 76 gönüllü öğrenci ve akademisyen destek veriyor.
 
“Zeytin Çekirdekleri Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında gerçekleşen yaz okulunda, ekolojik yaşam, çocuk ve kimlik, çocuk hafızası ve geri dönüşüm temalarında hareketle sekiz ana atölyede tiyatro, sanat, ekoloji, öykü, müzik, dans, spor ve bilim alanlarında eğitimler veriliyor.
 
Farklı toplumsal yapılara sahip çocuklar için ortak bir yaşam alanı oluşturmayı amaçlayan Yaz Okulu’nda, çocuklarda ekolojik ve dayanışmacı bir algının kurulabilmesi, sanat yoluyla çocukların kendilerini ifade edebilmelerinin sağlanması, kadın ve gençlik atölyeleriyle olası toplumsal ortaklaşma alanları yaratılması hedefleniyor.
 
Kent (Ayvalık) / Mekan ve Toplumsal Bellek, Ekoloji, Geri Dönüşüm, Doğa ve Yaşam, Çocuk Hakları, Birlikte Yaşam temalarından hareketle Ayvalıklı çocuklarla birlikte kurgulanan Yaz Okulu’nda  temel insan, kadın ve çocuk haklarından yola çıkılarak gelecek için daha bilinçli, kimlikli, adil, barışçıl ve sevecen bir yaşam biçimi yaratmak amaçlanırken, Ayvalık’ın yerel halkının da katılımıyla genç kentli bilincini yaratmak; yapılan ortak çalışmaların Ayvalık’tan başlayarak Türkiye’de başka ilçelerde de uygulanabilirliğini sağlamak hedefleniyor.
 
Yaz Okulu’nda 7- 13 yaş grubuna yönelik olan atölyeler öğretmen-öğrenci ilişkisi üzerinden değil ‘’karşılıklı öğrenme’’ yöntemiyle gerçekleştirilirken oyun ve eğitimlerle çocukların nitelikli zaman geçirmesi ve çocukların yaz okulu boyunca verilen eğitimleri kendi yaşamlarında da kullanabilecekleri bilgiler olarak kazanıma dönüştürmeleri amaçlanıyor. 
 
10 Eylül’e dek İsmet İnönü Kültür Merkezi, eski Kırlangıç fabrikası, Ayvalık Kapalı Spor Salonu, Ayvalık Kütüphanesi, Anadolu Lisesi gibi Ayvalık’ın farklı mekânlarında gerçekleştirilmekte olan Yaz Okulu kapsamında Ayvalık’ın Çamoba, Akçapınar ve Çakmak köylerinde bir Çocuk Şenliği de düzenlenecek.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78