• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İzmir 25 °C

Bakıcı’dan Hizmet Müjdeleri

Bakıcı’dan Hizmet Müjdeleri
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Ağustos ayında tatil olan Selçuk Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı birinci bileşimi yaptı.
BAŞKAN BAKICI’DAN HİZMET MÜJDELERİ
 
Ağustos ayında tatil olan Selçuk Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı birinci bileşimi yaptı. Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara gönderildiği birinci bileşimde Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı kurumsal işbirliği ile hayata geçecek projelerin müjdesini verdi. 
 
8 Eylül Kurtuluş şenlikleri iptal
Selçuk Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısının 1 Eylül’e denk gelmesi nedeniyle meclis üyeleri adaletin önemine vurgu yaparak, barış temennisinde bulundu. Yaşanan terör olaylarından toplum olarak duyulan üzüntünün altını çizen Başkan Bakıcı, bu sebeple Selçuk’un Kurtuluş Şenlikleri’nin de iptal edildiğini belirtti. Başkan Bakıcı; “ Şehitlerimiz varken, acılı aileler varken bir kutlama yapmak bize yakışmaz. Ülkemiz genelinde de şu anda bu anlayış hakimdir. Dolayısıyla 8 Eylül Kurtuluş Yıldönümümüzü sade bir törenle kutlayacağız. Ben bu anlamda şehit ailelerimize ve hepimize sabırlar diliyorum” dedi. 
 
Konuşmasında barış ve kardeşlik vurgusu yapan Başkan Bakıcı, basında da yer alan Selçuk’ta geniş imkanlara sahip bir kütüphane olmaması konusunda şu bilgileri verdi: “Dünyanın en önemli medeniyet toprakları üzerinde kurulmuş olan Selçuk’ta Celsus Kitaplığı gibi bir kitaplığa sahip olan Efes’i barındıran ilçemizde kendisinin bir kitaplığı olmaması büyük bir eksikliktir” 
Başkan Bakıcı, daha önce bir sivil toplum örgütüne verilmesi düşünülen kafenin kütüphane olarak hizmet vereceğini söyledi.
 
Meclis toplantısında ayrıca Selçuk Belediyesi’ne hibe edilen temizlik araçları için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür eden Başkan Bakıcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği ve ilgili bakanlıklarla birlikte Selçuk için imza atılacak projeler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. 
 
Valilikten 12 milyonluk kaynak
 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra İzmir Valiliği’ne de teşekkür eden Başkan Bakıcı; “İzmir Valiliği tam 12 milyonluk bir kaynağın ilçemiz için harcanmasını öngörmüştür. Şu anda Saint Jean’ın ve Ayasuluk ’un hem surları, otopark alanı giriş kapısı, hem de seyir teraslarının yapımına başlanmıştır. Keza Şirince’de Saint John Kilisesi’nin restorasyonu yine valiliğin destekleri ile yapılmaktadır ve bitmek üzeredir. Şirince’nin sokak sağlıklaştırması, cephe giydirmesi ve çarşının üstünün kapatılması ile ilgili valilikten destek alıyoruz” dedi.
 
Büyükşehre teşekkür
Çukuriçihöyük’ün kamulaştırması ile ilgili de valilikten destek alındığını belirten Başkan Bakıcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne soğuk hava deposuna yapılacak paketleme tesisi için teşekkür etti. Yapılması planlanan paketleme tesisinin keşif çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Bakıcı; “Yaklaşık 4 milyon civarında maliyeti olacak tesise paketleme, kasalama, fileleme mekanizmaları da oluşturarak makinalar getirilecektir.  Böylece soğuk hava depomuz tam teşekküllü hale gelecektir” dedi. 
 
Doğal gaz geliyor, asbestli borular değişiyor
Kurumlarla işbirliği içerisinde gerçekleştirilen bu projelerin önemini ortaya koyan Başkan Bakıcı; sonbaharda Selçuk’a doğal gaz gelmesi için çalışmaların başlayacağını müjdeledi.
İZSU Genel Müdürlüğü ile ilgili yapılacak çalışmalar sonucu 32 km. irsaliye hattı döşemesi gerçekleştirileceğinin de bilgisini veren Başkan Bakıcı; “Selçuk içilebilir bir suya kavuşacaktır. Kanserojen madde ihtiva eden asbestli borular kaldırılacaktır” dedi. 
 
Pamucak aydınlatıldı
Meclis toplantısında Pamucak ’taki aydınlatma sorununun da çözüldüğünü belirten Başkan Bakıcı, Pamucak oteller güzergahından başlayan çift konsol yol aydınlatması şebekesi çalışmalarının başlatıldığını söyledi. 
 
Meryem Ana Tabiat Parkı için Bakan Eroğlu’na teşekkür
Meryem Ana Tabiat Parkı’nın projeleri hazırlandığını kaydeden Başkan Bakıcı; “Meryem Ana Tabiat Parkı Projesi adını verdiğimiz teleferik, butik oteller ve hediyelik eşya dükkanlarını da içine alan proje 1 nolu Tabiat ve Kültür Varlıkları Kurumu’na verilmiştir. Kurul görüşleri alınmıştır. Antik Kanal Projesi ve Meryem Ana Tabiat Parkı Projesi için Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve meclis üyeleri istifa eden AK Parti Meclis Üyesi Orhan Karagüzel’e de yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, yerine meclis üyeliği görevine gelen Hakan Bayraklı’ ya da başarılar diledi. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78