• BIST 9548.09
  • Altın 2503.624
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.52
  • İzmir 23 °C

Türkiye İhracat Üssü Olacak

Türkiye İhracat Üssü Olacak
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Dünya ekonomisine yön veren isimleri, genç girişimcilerle buluşturan G20 Genç Girişimciler İttifakı (G20 GGİ) Zirvesi’nde konuşan Philip Morris/Sabancı
TÜRKIYE, YENI ÜRETIM YATIRIMIMIZLA BÖLGEDE İHRACAT ÜSSÜ OLACAK
 
Dünya ekonomisine yön veren isimleri, genç girişimcilerle buluşturan G20 Genç Girişimciler İttifakı (G20 GGİ) Zirvesi’nde konuşan Philip Morris/Sabancı Türkiye Genel Müdürü Enrique Jimenez, Türkiye’nin yatırım potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu belirtti. Şimdiye kadar Türkiye’ye 680 milyon dolarlık yatırım kazandırdıklarını hatırlatan Jimenez, 80 milyon dolarlık yeni bir yatırımı daha gerçekleştirdiklerini açıkladı. Jimenez, yatırım ortamı geliştikçe yabancı sermayenin rotasını Türkiye’ye çevireceğine inandığını da sözlerine ekledi.
 
İstanbul’da TÜGİAD’ın ev sahipliğindeki G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi’nin ‘Bir Cazibe Merkezi olarak Türkiye’ başlıklı oturumunda konuşan Philip Morris/Sabancı Türkiye Genel Müdürü Enrique Jimenez, Türkiye’nin küresel yatırım cazibesinin artırılmasına ilişkin görüşlerini ve Philip Morris/Sabancı’nın yatırım planlarını paylaştı. Philip Morris/Sabancı’nın, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olduğunu belirten Jimenez, şunları söyledi:
 
“Türkiye yatırımcılar için bir cazibe merkezidir. Philip Morris/Sabancı olarak bugüne kadar Türkiye’de 680 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdik. İhracat hacmimiz ise 2010’dan bu yana yaklaşık üç kat arttı. Dünyada 40’ın üzerinde fabrikası olan Philip Morris International, yeni yatırım için üst üste iki kere Philip Morris International’ın en iyi fabrikası seçilen İzmir/Torbalı’daki fabrikamızı seçti. 80 milyon dolarlık yeni yatırımla ihracat kapasitemizi artıracağız.”
 
Jimenez, dünyada yatırım çekmek için kıyasıya bir rekabet olduğunu belirterek, şunları ekledi: “Yabancı sermaye için en önemli kriterlerin başında fikri mülkiyet haklarının korunması geliyor. Sahte ve kaçak ürün pazarını engellemek; bir yandan milyarlarca liralık vergi kaybını önlerken, diğer yandan yabancı sermayenin Türkiye’ye olan ilgisi artırır. AB ile uyum sürecindeki gelişmelerin de yatırım ortamına olumlu etki yapacağı ve Türkiye’nin yatırımcılar için bir cazibe merkezi olmaya artarak devam edeceği görüşündeyim.”
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78