• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İzmir 21 °C

Sektörün İçinden Yükseldi

Sektörün İçinden Yükseldi
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / 2007 yılından itibaren ev dışı tüketim grubunda satış hizmeti veren İzberrak Gıda, sahip olduğu dinamizm, geniş vizyon ve 2013 yılında pastacılık grubun
SEKTÖRÜN İÇİNDEN YÜKSELDİ
 
2007 yılından itibaren ev dışı tüketim grubunda satış hizmeti veren İzberrak Gıda, sahip olduğu dinamizm, geniş vizyon ve 2013 yılında pastacılık grubuna yaptığı yatırımlarla 8 yılda yakaladığı ivmeyi sürdürüyor. 
 
İzberrak Gıda ve Temizlik Maddeleri Tic.Ltd.Şti., kaliteli satış öncesi ve satış sonrası hizmetiyle tercih ediliyor. İzberrak Gıda’nın kurucusu Fatih Parlak 17 yaşında üniversite öğrenimi için geldiği İzmir’de öğrenciliğe devam ederken bir yandan da toptan gıda alanında satış temsilcisi olarak çalıştı. Öğrenimine ara vererek iş hayatını satış alanında iş hayatını sürdüren Parlak, 2007 yılında kendi işyerini kurmaya karar vererek İzberrak Gıda’yı faaliyete geçirdi.
 
Çamdibi’nde 70 metrekarelik küçük bir alanda  ev dışı tüketim grubunda sektöre giriş yaptı. 
 
27 KİŞİLİK EKİPLE BİN 200 MÜŞTERİYE HİZMET
Zamanla ürün yelpazesi ve müşteri portföyünü genişleten önce Gıda Çarşısı ardından Pınarbaşı’na taşınan firma 2013 yılında ürün yelpazesine eklediği pastacılık ürünleri büyümesine ivme kazandırdı. Piyasanın içinde yetişerek satışın ve hizmet sektörünün inceliklerini benimseyen Fatih Parlak, bu tecrübelerini kendi satış ekibine aktararak ve devam eden süreçte bazı müşterileriyle halen bire bir ilgilenerek yarattığı markayı yükseltti. İzberrak Gıda, Pınarbaşı’nda bulunan bin 567 metrekarelik bin palet kapasiteli kendi yerinde 14 araç ve 27 kişilik profesyonel ekibiyle bin 200 aktif müşteriye üstün hizmet sunuyor. 
 
İzberrak Gıda’nın kurucusu Fatih Parlak, “Sektöre satış temsilcisi olarak başladım. Bu işin tabanından gelmeyim. Bunun bize en büyük avantajı nihai müşterilerin ihtiyaçlarını, çalışanlarımızın ne istediğini ve sahanın sorunlarını biliyoruz. Bütün bu tecrübe ve bilgi birikimimizi satış ekibimizle paylaşıyoruz. Şu an şirketimizde 27 kişi çalışıyor. 2013 yılından sonra ev dışı tüketimin diğer kolu olan pastacılık ve unlu mamüller sektörüne de hizmet vermeye başladık. Yani İzmir’de bi koltukta iki karpuz taşıyan tek firmayız. İki ayrı profesyonel ekibimiz var bu anlamda. Müşterilerine ürün kullanımı ve sunumu hakkında danışmanlık da yapan bir ekibe sahip olduğumuz için verdiğimiz hizmet bakımından diğer firmalardan daima bir adım öndeyiz” dedi. Özellikle pastacılık ve ev dışı tüketim kollarında nihai tüketicinin kullanılan ürünün marka ve kalitesini bilemeyeceğini dile getiren Parlak, bu anlamda öncelikle şefler ve ustalara hitap ettiklerini söyledi. Fatih Parlak, pastacılık şefleri ve ustaların bir ürünün kıvamı, kullanılması ve kalitesi bakımından en yetkin kişiler olduğuna vurguladı. “Bu yüzden kalite bizim her zaman ön planda tuttuğumuz bir faktör. Şeflerin onay vermediği hiçbir ürünü biz ürün yelpazemiz içinde bulundurmuyoruz. Sekiz yıllık firma geçmişimize baktığımız zaman bin palet ve bin 400 kalem ürün çeşitliliğiyle İzmir’in en önde gelen gıda toptancılarından biriyiz. Bizi farklı kılan başka bir özellik de baharat ve bakliyat grubunda kendi markamıza sahibiz. İzberrak adıyla satışı yapılan bakliyat ve baharatın yanında Unifest markasıyla sunulan konserve gıda ürünlerimiz mevcut. İleriki dönem için gerçekleştirmek istediğimiz fikirlerimizden birisi de firmanın içine bir demo mutfağı kurmak. Buradaki amacımız çalıştığımız firmaların ustalarını burada ağırlayarak onların birikimleri ve tecrübelerini sahadaki şeflere ve ustalara aktarabilmek ve kendi satış ekibimizi eğitebilmek. Satış temsilcilerini bilinçlendirebilmeyi amaçladığımız bu çalışma ile satış ekibimizin ne sattığını ve ürünlerin nasıl yapıldığını bilerek müşteriye bilinçli olarak gitmesi hem satışı hem de hizmeti destekleyecektir. Biz bunları yıllar içinde yaşarak gördüğümüz için  satış ekimizdeki arkadaşlarımızın da bu kalitede olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Onların bire bir eğitimlerine önem veriyor ve ekibimizin gelişimi için profesyonel destek alıyoruz. Liderlik eğitimi, stres yönetimi, zaman yönetimi gibi eğitimler almalarını sağlıyoruz.”
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78