• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İzmir 24 °C

İZKA'dan İkinci Destek Yolda

İZKA'dan İkinci Destek Yolda
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / “Yörük Obasından Ödemiş Ovası'na - Uluslararası Birgi Sempozyumu” yoğun katılımla gerçekleşti.
BİRGİ'NİN TANITIMINA İZKA'DAN İKİNCİ DESTEK YOLDA
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
“Yörük Obasından Ödemiş Ovası'na - Uluslararası Birgi Sempozyumu” yoğun katılımla gerçekleşti. 2 gün süren uluslararası sempozyuma, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen katılırken, Birgi ile, yakın zamanda ovada gelişme gösteren Ödemiş ve çevresinin durumu da değerlendirildi. Birgi'nin tarihinin yanı sıra; güncel konuları ve sorunlarının da masaya yatırıldığı sempozyumda, Birgi'nin ulusal ve uluslararası alandaki tanıtımının bölgeyi kalkındıracağı konusu ağırlık kazandı.
 
Sempozyumda konuşan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, Birgi'yi merkeze alan yalnızca bir proje olduğunu, fakat Birgi için turizm ve tanıtım koruma konularında yapılacak pekçok konu olduğunu söyledi. İZKA'nın bu tarz projeleri desteklediğini ifade eden ve 2009 yılında gerçekleşen “Birgi Kültür Yolu” projesine katkı sağladıklarını hatırlatan Murat Yılmazçoban, Birgi'nin bu alanlarda korunmasını ve geliştirilmesini hedefleyen örgütlenme olması gerektiğine dikkat çekti.
 
“2014 – 2023 İzmir Bölge Planı” doğrultusunda, İzmir'in kültür ve turizm ürünlerinin çeşitlendirilerek tanıtmayı hedeflediklerini dile getiren Murat Yılmazçoban, “UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne eklenen Bergama ve Selçuk – Efes antik kentinden sonra Birgi’nin de adaylık başvuru süreçlerine bir an evvel başlanmalı ve listeye girmesi için gerekli lobi faaliyetleri gerçekleştirilmelidir” dedi.
 
Birgi’nin gerek yurtiçi gerek yurtdışında tanıtımının yapılabilmesi için örgütlenmenin de önemini anlatan Murat Yılmazçoban, “Bölgedeki sosyal donatıların çoğaltılması ve mevcutların bakımlarının düzenli olarak yapılması gelen konukların iyi ağırlanması için hayati öneme sahip konulardan biri. Bununla birlikte bölgeye gelen turist sayısını artırmak için yılın belli dönemlerinde geleneksel hale getirilen festivaller gerçekleştirilmelidir” diye konuştu.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78