• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 23 °C

Aliağalılar Aşklarına Kilit Vuruyorlar

Aliağalılar Aşklarına Kilit Vuruyorlar
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Dünyanın çeşitli ülkelerinde, yeni evlenen çiftler başta olmak üzere; birbirlerini çok seven âşıkların uyguladığı eski ve bir o kadarda ilginç bir gelen
ALİAĞALILAR AŞKLARINA KİLİT VURUYORLAR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Dünyanın çeşitli ülkelerinde, yeni evlenen çiftler başta olmak üzere; birbirlerini çok seven âşıkların uyguladığı eski ve bir o kadarda ilginç bir gelenek İzmir’in Aliağa İlçesinde de uygulanmaya başlandı.
 
Geleneğe göre; özel olarak satın aldıkları asma kilitlerin üzerine isimlerini kazıtan çiftler,  bu kilitleri akarsular üzerine kurulmuş köprülerin korkuluklarına asıyor ve asla ölmeyecek aşklarının simgesi olarak ilan ettikleri kilitlerin anahtarlarını, bağlılıkları ömür boyu sürsün diye suya fırlatıyor.
 
Birbirine aşık çiftlerin İtalya, İspanya, Fransa,  Kanada, Amerika Birleşik Devletleri gibi birçok ülkede yerine getirdiği bu gelenek, şimdi de Aliağa’da uygulanmaya başlandı.
 
Evrensel geleneği Aliağa’da da yaşatmak için harekete geçen âşıklar, Aliağa Belediyesi’nin 72 dönüm alan üzerinde hayata geçirdiği ‘Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’ projesi kapsamında inşa ettiği dev köprüyü mesken tuttu. 
 
Geçtiğimiz günlerde hayatlarını birleştiren Didem & Cenk Dirik çifti,  nikâh masasından kalkar kalkmaz soluğu Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’nda aldı. Şimdiden ‘aşıklar köprüsü’ olmaya aday gösterilen köprüye çıkan çiçeği burnunda çift, aşklarının nişanesi olan kilitlerini köprünün korkuluklarına asarak, anahtarlarını da denize fırlattı. 
 
Kilit geleneğini Aliağa’da ilk defa uygulayan Didem & Cenk Dirik çifti, televizyonda izledikleri bir belgeselden etkilendiklerini, Avcı Ramadan Rekreasyon Alanına kısa bir süre önce yapılan köprünün de geleneği yerine getirmek için adeta biçilmiş kaftan olduğunu ve ‘neden olmasın’ düşüncesiyle Aliağa’da yaşayan tüm çiftlerin aşklarını pekiştirecek bir geleneğe öncülük etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. 
 
Didem & Cenk Dirik çiftinin Aliağa’da başlattığı gelenek, kısa sürede yaygınlaşmaya başladı. Köprüye asılan kilit sayısının her geçen gün çoğaldığı gözleniyor. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78