• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İzmir 29 °C

MÜSİAD'dan Yurt Dışı Ziyaretleri

MÜSİAD'dan Yurt Dışı Ziyaretleri
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / MÜSİAD - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Başkanı Ümit Ülkü başkanlığındaki MÜSİAD İzmir heyeti Almanya ve Belçika’ya Ticari ve Kültürel İş
MÜSİAD İZMİR HEYETİ ALMANYA VE BELÇİKA’YA TİCARİ VE KÜLTÜREL İŞ GEZİSİ DÜZENLEDİ 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
MÜSİAD - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Başkanı Ümit Ülkü başkanlığındaki MÜSİAD İzmir heyeti Almanya ve Belçika’ya Ticari ve Kültürel İş Gezisi Programı gerçekleştirdi.
 
MÜSİAD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü ve beraberindeki 25 kişiden oluşan heyet, bir dizi temasta bulunmak üzere Almanya’da Berlin, Dortmund, Düsseldorf şehirleri ile Belçika’nın Brüksel şehrine gitti.
 
MÜSİAD İzmir heyeti, Almanya’da Berlin Sanayi ve Ticaret Odası, Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası ziyaretinin yanı sıra Berlin MÜSİAD’da düzenlenen toplantıya katıldı. İlk olarak Berlin Sanayi ve Ticaret Odası’nı ziyaret eden heyet IHK - Berlin Ekonomik Politika Bölüm Başkanı Dr. Constantin Terton tarafından gerçekleştirilen Berlin ticari ve sanayi yapısı hakkındaki sunumu izledi.
 
Daha sonra heyet, Türk Alman Ticaret Odası ziyareti kapsamında TD-IHK Genel Sekreteri Suat Bakır tarafından odanın Berlin’de bulunan merkezinde ağırlandı. İki kuruma birbirini tanıma fırsatını sağlayan toplantıda ayrıca işbirliği olanakları konuşuldu. TD-IHK’yi tanıtan Suat Bakır, odanın hedefinin Türk-Alman ekonomisinde faaliyet gösteren girişimcilere her türlü desteği sağlamak olduğunu söyledi.
 
Berlin temasları kapsamında son olarak MÜSİAD Berlin binasında Berlinli iş adamlarıyla akşam yemeğinde bir araya gelen heyet, MÜSİAD Berlin’in tarihçesi ve çalışmalarından oluşan sunumu izledi. Toplantıda konuşma yapan MÜSİAD Berlin Başkanı Veli Karakaya MÜSİAD İzmir heyetini aralarında görmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek iş adamlarımız için her zaman Almanya’da köprü olmaya hazır olduklarını söyledi.
 
Toplantıda konuşma yaparak MÜSİAD Berlin ve İzmirli iş adamlarına seslenen MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü de Türkiye’nin son yıllarda hemen hemen her alanda hızlı bir dönüşümü gerçekleştirdiğini ve küresel ekonomiye entegrasyon konusunda başarılı bir gelişme kaydettiğini söyledi. Ülkü: “Almanya ile ekonomimiz, yatırımlarımız ve turizmimiz açısından, karşı koyulamaz bir etkileşim var. Ekonomik olarak zaten bir entegrasyon ve birlikteliğimiz söz konusu. Avrupa’da yerleşik Türk iş adamlarımızın, Avrupa ticari hayatına entegre olmaları da, gerek kendileri gerekse Türkiye için çok önemlidir. Bunun da en iyi örneğini Berlin MÜSİAD’lı üyelerimiz göstermektedir. Bu ziyaret ve görüşmelerle de işbirliğimizi artıracağımızı ümit ediyor; ziyaretimizin ve görüşmelerin, faydalı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
 
MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü Başkanlığındaki heyet daha sonra MÜSİAD Dortmund ve MÜSİAD Brüksel Başkanları ile de bir araya gelerek görüşmelerde bulundu.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78