• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İzmir 22 °C

Aliağa’da Çimlere Basmak Serbest

Aliağa’da Çimlere Basmak Serbest
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aliağa Belediyesi tarafından 72 dönüm arazi üzerine kurulan ‘Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’nda sıra dışı bir uygulama başlatıldı.
ALİAĞA’DA ÇİMLERE BASMAK SERBEST
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Aliağa Belediyesi tarafından 72 dönüm arazi üzerine kurulan ‘Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’nda sıra dışı bir uygulama başlatıldı. 
 
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın talimatıyla ‘Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’nda alışılmışın dışında bir uygulamayı hayata geçiren Aliağa Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, insanların gönül rahatlığıyla dolaşması hatta üzerinde özgürce spor bile yapabilmeleri için çimlere basmayı serbest bıraktı.
 
LÜTFEN ÇİMLERE BASINIZ
Rekreasyon Alanı’nın muhtelif noktalarına ‘Lütfen Çimlere Basınız’ şeklinde tabelalar yerleştiren Aliağa Belediyesi’nin bu yeni uygulaması şaşkınlığa neden oluyor. Levhaların ilk etapta ‘ironik’ olduğunu düşünen bazı vatandaşlar, park görevlilerini soru yağmuruna tutuyor. Tabelaların ironi ya da espri olmadığını öğrenen vatandaşlar "Nasıl yani" demekten kendini alamıyor. Aliağa Belediyesi’nin adeta ezber bozan tabelalarını cep telefonları ile görüntüleyen bazı vatandaşlarda,  çektikleri fotoğrafları ‘İşte Aliağa farkı’ gibi yorumlarıyla birlikte sosyal medyadan paylaşmayı da ihmal etmiyor. Bazı vatandaşlar, “Çimlere basılmasa daha güzel olur” diyerek, uygulamaya pek sıcak bakmasa da, uygulamanın birkaç istisnai tepki dışında genelde herkesi memnun ettiği gözleniyor.
 
BAŞKAN ACAR: “İNSANLAR EĞLENSİNLER, ÖZGÜRCE YÜRÜSÜNLER”
Rekreasyon alanlarını görselliğin yanı sıra insanların hoşça vakit geçirebilmeleri için düzenlediklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “ Türkiye’nin hemen her yerinde çimlere basmanın yasak olduğu bilinir. Bazı parklara üzerinde ‘Çimlere Basmayınız’ yazılı tabelalar insanların adeta gözüne gözüne sokulur. Gerçi hoş uyarı levhası olsun ya da olmasın insanlar genelde çimlere basmamaya özen gösterir, hatta bu konuda hassasiyeti olanlar kendisine görev addederek, çimlere basanları da sık sık ikaz eder. İşte bu noktada çimlere basılmasına karşı olanlara son derece saygı duyuyorum. Ancak, ben özellikle de çocuklarımızın çimlere basmasından yanayım. Topluma ait olan mekânlarda bu tür kısıtlamalara karşıyım. Zira biz  ‘Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’nı insanlar orada eğlensinler, özgürce yürüsünler ve stres atsınlar diye oluşturduk” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78