• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Aliağa’ya Dev Satranç Sahası

Aliağa’ya Dev Satranç Sahası
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aliağa’nın Onat Kutlar Caddesi üzerinde projelendirilen ‘Sanat Sokağı’nda dev bir satranç oyun alanı oluşturan Aliağa Belediyesi, kente kazandırdığı bu
ALİAĞA’YA DEV SATRANÇ SAHASI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Aliağa’nın Onat Kutlar Caddesi üzerinde projelendirilen ‘Sanat Sokağı’nda dev bir satranç oyun alanı oluşturan Aliağa Belediyesi, kente kazandırdığı bu kalıcı hizmet ile satranç severlerin takdirini topladı.
 
İLGİ ODAĞI
Aliağa Belediyesi tarafından Onat Kutlar Caddesi’nde yapılan düzenleme çalışmaları ile sanat sokağına dönüştürülen alanda kurulan dev satranç sahası,  başta gençler olmak üzere görenlerin ilgi odağı oluyor.
 
7’DEN 70’E HERKESE HİTAP EDİYOR
Satranç severlere, satrancı dev sahada oynama imkânını sunan Aliağa Belediyesi, kente görsel olarak da ayrı bir zenginlik katan dev satranç sahasıyla;  Aliağalı çocuklara satrancı sevdirmeyi, gençlerin sosyal faaliyetlerine katkı sunmayı ve 7’den 70'e her yaştan vatandaşa keyifli zaman geçirtmeyi hedefliyor.
 
TAŞLAR 24 SAAT HAZIR BULUNDURULUYOR.
Görsel tasarımı ve huzur veren ortamı ile özellikle akşamları ailelerin uğrak mekânı olan ‘Sanat Sokağı’nda büyükler sükûnetin tadını çıkartırken, gençlerde satranç oynayarak vakit geçiriyor. Oluşturulan satranç oyun alanında gençlerin yanı sıra zaman zaman büyüklerde dev sahada satranç oynamanın keyfini çıkartıyor. Satranç severlerin dilediği zaman kullanabileceği sahada taşlar 24 saat hazır bulunduruluyor.
 
BAŞKAN ACAR: GENÇLERİMİZE SATRANÇ SPORUNU SEVDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
Gençlere hızlı düşünmenin yanı sıra sabrı, disiplini ve stratejiyi öğreten satranç sporunu Aliağa’da her fırsatta oynanabilen bir oyun haline getirmek istediklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Özellikle gençlerimiz için dizayn ettiğimiz bu dev satranç sahası ile gençlerimize satranç sporunu sevdirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak bu tür spor faaliyetlerini yaygınlaştırmayı da kendimize görev olarak görüyoruz” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78