• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • İzmir 17 °C

Hazırgiyim Sektöründe Çifte Gurur

Hazırgiyim Sektöründe Çifte Gurur
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde 10 yıl aradan sonra en fazla ihracat yapan sektör konumuna gelen hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü, yıllık 1.3 milya
EGE HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 1.3 MİLYAR DOLAR DIŞ TİCARET FAZLASI VERDİ
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde 10 yıl aradan sonra en fazla ihracat yapan sektör konumuna gelen hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü, yıllık 1.3 milyar dolar dış ticaret fazlası vermenin gururuyla çifte mutluluk yaşıyor. 
 
2014 yılında Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 1 milyar 410 milyon dolar ihracat yaparken, İzmir’de hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü sadece 93 milyon dolarlık ithalat yaptı. Dış ticaret fazlası 1.3 milyar doları aştı. 
 
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, yıllık 1 milyar 410 milyon dolar seviyesindeki ihracat rakamlarının 1 milyar 300 milyon dolarlık diliminin dış ticaret fazlası hanesine yazıldığını, en fazla ihracat yapan sektör olmanın yanında en fazla dış ticaret fazlası veren sektör olarak da gururlu olduklarını söyledi. 
 
Hazırgiyim sektörünün, istihdama ve ihracata yaptığı pozitif katkı yanında dış ticaret dengesine de büyük destek olduklarına işaret eden Kızılgüneşler, "Türkiye 2014 yılında 85 milyar dolar dış ticaret açığı verdi. Bu süreçte hazırgiyim sektörü 10 milyar dolar dış ticaret fazlası verdi. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak cari açığı 1.3 milyar dolar düşürdük. Hazırgiyim sektörü üretiminin tamamına yakınını yerli girdi ile gerçekleştiriyor" diye konuştu. 
 
KATMA DEĞERLİ ÜRÜN İHRAÇ EDİYORUZ
Türkiye’nin ihracatının ortalama kilogram fiyatının 1.6 dolar seviyesinde olduğuna işaret eden Kızılgüneşler, “Hazırgiyim sektöründe ise bu rakam Türkiye genelinde 24-26 dolar seviyesinde, Ege Bölgesi’nde ise 28-29 dolara ulaşıyor. Ar-Ge, Tasarım, İnovasyon ve markalaşmaya sürekli yatırım yapıyoruz. Hedefimiz ortalama ihracat fiyatımızı 50 dolara ulaştırmak.” 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78