• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İzmir 21 °C

Karşıyaka’da Spora Dev Yatırım

Karşıyaka’da Spora Dev Yatırım
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Karşıyaka Belediyesi, sporda marka kent yaratma hedefiyle sürdürdüğü çalışmalar kapsamında dev bir yatırım hamlesi başlattı.
KARŞIYAKA’DA SPORA DEV YATIRIM
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Karşıyaka Belediyesi, sporda marka kent yaratma hedefiyle sürdürdüğü çalışmalar kapsamında dev bir yatırım hamlesi başlattı. Karşıyaka Belediyespor bünyesinde yüzme, cimnastik, otomobil sporları gibi yeni dalların açılmasıyla, branş sayısı 3’ten 15’e çıkarıldı. Başkan Akpınar, “Karşıyakamızı sadece ana branşların değil, her branşta sporun başkenti yapacağız” dedi.
 
12 YENİ BRANŞ AÇILDI
Karşıyaka Belediyespor’u yeniden yapılandırmak ve güçlendirmek için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, son bir yılda kulübe 12 yeni branş kazandırdı. Basketbol, voleybol ve futbol branşlarıyla hizmet veren kulüp; hentbol, cimnastik, judo, okçuluk, engelli bocce, satranç, kort tenisi, masa tenisi, otomobil sporları, paintball, yüzme ve halk oyunları branşlarında da faaliyet göstermeye başladı. Eskrim ve bisiklet branşlarının oluşturulması için de çalışma başlatıldı.
 
ENGELLİLER UNUTULMADI
Karşıyaka Belediyespor bünyesinde açılan bocce branşı ile engelli vatandaşlara da spor yapma imkanı sağlandı. Omurilik felçlilerinden oluşan bocce takımı, ligde ve diğer müsabakalarda kentin temsilcisi olacak. Okçulukta; Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan sporcuların yanında, altyapıdan lisanslı sporcular da yetiştirilecek. Ayrıca yüzme takımı kurulacak ve 1912-Zühtü Işıl Spor Kompleksi’nde bulunan yarı olimpik havuzun üzeri kapatılarak, takım çalışmalarına tahsis edilecek. Sıfırdan başlatılan ve 30 sporcunun sarı kuşak sahibi olduğu judo ile cimnastik, halk oyunları, otomobil sporları gibi branşlarda da çalışmalar hız kesmeden devam edecek.
 
“1 MİLYON LİRA YATIRIM”
Her yaşta ve her branşta sporun desteklemek ve yaygınlaştırmak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Göreve geldiğimizde, Karşıyakamızı sporda marka kent haline getirme sözü vermiştik. Bir yıl gibi kısa bir sürede yaptığımız çalışma ve yatırımlarla sözümüzün arkasında durduk. Kulübümüzün tesislerinin yenilenmesi, formalar ve malzemeler için 1 milyon liralık yatırım yaptık. Halk oyunları ekibimiz için çeşitli yörelere ait 800 kostüm satın aldık. Karşıyaka Belediyespor ile her branşta markalaşmaya, yıldız takım ve sporcularla kentimizin adını duyurmaya devam edeceğiz. Hem ana hem alternatif branşlarda sporun başkenti olacağız” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78