• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Özel Güvenlikçiler Teröre Karşı Seferber

Özel Güvenlikçiler Teröre Karşı Seferber
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği (ÖGHİD) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Gökhan Arıkan, bölücü terör örgütünün 7 Haziran genel seçimlerinin ardından artan
ARIKAN: “ÖZEL GÜVENLİKÇİLER TOPLUMUN HUZURU İÇİN ÇALIŞIYOR”
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği (ÖGHİD) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Gökhan Arıkan, bölücü terör örgütünün 7 Haziran genel seçimlerinin ardından artan  eylemlerinin en aza indirilmesi, toplumun huzurunu sağlamak ve kolluk kuvvete yardımcı olmak için özel güvenlik personellerinin ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
 
Bölücü terör örgütünün yurdun dört bir yanında düzenledikleri terör eylemlerinin çoğalmasıyla birlikte özel güvenlik görevlileri de kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak için seferber oldu. İnsan dolaşımının fazla olduğu alışveriş merkezleri, kamu kurumları ve hastanelerde görevli özel güvenlikçilerin adeta gözlerini dört açarak çalışmaları için gerekli talimatlar veriliyor.
 
KOLLUK KUVVETLERİNİN YARDIMCI ÖĞESİ
Özel güvenlik görevlilerinin bulundukları kurumlarda had safhada dikkatli ve gözlemci olması gerektiğini belirten ÖGHİD Başkanı Serdar Gökhan Arıkan, personelin kesinlikle güvenlik zafiyetine mahal verilmemesi, 1 Kasım seçimlerine kadar daha dikkatli olunması gerektiğini belirterek “Bizler kolluk kuvvetlerinin yardımcı öğesiyiz. Dolayısıyla kolluk kuvvetlerine yardım edebilmemiz için özel güvenlikçi arkadaşlarımız bulundukları alanları çok iyi taramalı. Sadece güvenlik sahasını değil dışarıdaki alanları da gerek kameralar marifetiyle gerekse de devriye atarak kontrollerle gözlemeleri gerekiyor. Özel güvenlik hizmeti veren kurumlarımız çalışanlarını bu konuda ısrarla uyarmalı” dedi.
 
EMNİYETLE İRTİBATLI OLUNMALI
Özel güvenlik görevlilerinin şüpheli gördükleri şahıslara müdahale etmeden önce hemen bulundukları yerlerdeki emniyet güçlerine bildirmelerinin ön şart olduğunu dile getiren Arıkan, “Güvenlik uzmanları tarafından çözüm odaklı eğitimler veriliyor. Esas olan vatandaşları koruyabilen, olay karşısında kurumlarını kollayabilecek, sıkıntıyı bertaraf edebilecek psikolojiye sahip ve kolluk kuvvetine yardımcı olabilecek personel yetiştirmek. Güvenlikçilerden isteğimiz giriş çıkışlardaki aramalarda misafirleri üzmeden, kırmadan ve her insanı aynı kefeye koymadan incelemeleri gerekiyor” diye konuştu.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78