• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İzmir 18 °C

Kutlu Zafer’in 477. Yılı Kutlu Olsun

Kutlu Zafer’in 477. Yılı Kutlu Olsun
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, Preveze Deniz Zaferinin 477. Yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü
GEMİSANDER BAŞKANI ADEM ŞİMŞEK, “DAHA NİCE  ‘PREVEZE ZAFERLERİ’ KAZANACAĞIZ”
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, Preveze Deniz Zaferinin 477. Yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
 
Preveze Deniz Zaferi’ni tarihe altın harflerle yazdıran kahraman komutan ve leventlerini bir kez daha rahmetle, şükranla ve minnetle andıklarını ifade eden Başkan Adem Şimşek, mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Kanuni Sultan Süleyman döneminde ve Osmanlı Devletinin en ünlü Kaptan-ı Deryası Barbaros Hayrettin Paşa'nın komutanlığında  (28 Eylül 1538)  Amiral Andrea Doria komutasındaki Haçlı Donanması'na karşı kazanılan Preveze Deniz Zaferi şanlı tarihimizin en parlak sayfalarından birisidir. Dünyanın en büyük donanmasını mağlup eden ecdadımız, kazandığı bu büyük zafer ile Akdeniz’i Türk gölüne dönüştürmüştür. Şanlı donanmamızın bu muvaffakiyeti sayesinde derya üzerinde atalarımıza karşı koyabilecek bir donanma kalmamıştır”
 
DENİZCİLİĞİ TÜRK'ÜN BÜYÜK MİLLİ ÜLKÜSÜ OLARAK DÜŞÜNMELİ VE ONU AZ ZAMANDA BAŞARMALIYIZ 
Kazanılan muhteşem zaferin mutluluğunu ve gururunu aradan yüzlerce yıl geçmesine rağmen bugün de yaşamaya devam edildiğinin  altını çizen Başkan Adem Şimşek, “Bugün Atalarının izinde yürüyen Türk denizcilik sektörü,  hemen her alanda yaptığı büyük atılım ve gelişimlerle dünya denizciliğinde önemli bir yere sahiptir. Bilindiği üzere günümüz dünyasının savaşları ekonomi üzerinedir. Denizcilik sektörümüz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Denizciliği Türk'ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız’  sözlerini de vasiyeti olarak kabul etmektedir. Bu  bağlamda Türk denizcilik sektörü ekonomi arenasında başta Akdeniz olmak üzere tüm dünya denizlerinde daha nice Preveze zaferlerini tarihe geçirecektir. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığımızın desteğiyle modernize olan Türk Deniz Kuvvetlerimizde sadece bizim değil, topyekûn millet olarak en büyük gurur kaynaklarımızdan biridir. Bu duygu ve düşüncelerle Preveze Zaferi’nin mimarı Barbaros Hayrettin Paşa ve ebediyete intikal etmiş kahraman denizcilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum”  ifadelerini kullandı.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78