• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İzmir 25 °C

Sanat Sokağına Renk Kattılar

Sanat Sokağına Renk Kattılar
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aliağa’nın ‘sanayi kenti’ kimliğinin her geçen gün bir ‘kültür kenti’ kimliğine dönüşmesi yolunda önemli çalışmalara imza atan Aliağa Belediyesi’nin ‘Sa
MÜZİSYEN HEYKELLER SANAT SOKAĞINA RENK KATTI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Aliağa’nın ‘sanayi kenti’ kimliğinin her geçen gün bir ‘kültür kenti’ kimliğine dönüşmesi yolunda önemli çalışmalara imza atan Aliağa Belediyesi’nin ‘Sanat Sokağı Projesi’nde de sona gelinirken, sokağın bir bölümüne yerleştiren müzisyen heykelleri daha ilk gününden ilgi odağı oldu.
 
BİRE BİR İNSAN BOYUTLARINDA…
Aliağa Belediyesi’nin Onat Kutlar Caddesi Zeytinli Park mevkiinde yaptığı düzenleme çalışmaları ile kente kazandırılan ‘Sanat Sokağı’nda konuşlandırılan müzisyen heykelleri, Aliağa’ya ayrı bir güzellik kattı. Birebir gerçek insan boyutlarına sahip olan müzisyen heykelleri, büyük özenle tasarlanan sanat sokağını görsel açıdan zenginleştirdi.
 
HEYKEL SELFİESİ
Sokağın ‘sanat’ kimliğini dikkate alarak dikilen heykeller; kontrbas, yan flüt, kanun ve akordeon çalan müzisyenleri simgeliyor. Bir orkestrayı andırır şekilde yerleştirilen heykeller, sokağa renk katan estetik görünümüyle vatandaşların beğenisini kazandı. Son dönemde yaşanan selfie geleneğine de büyük uyum sağlayan heykeller, fotoğraf çekme ve çekilmeyi sevenlerin yeni mekânı oldu. Sanat sokağıyla özdeşleşmeye aday görünen heykellerin yanında hatıra fotoğrafı çektiren Aliağalılar,  ölümsüzleştirdikleri bu kareleri sosyal medya üzerinden paylaşmayı da ihmal etmiyor.
 
HER BİR METREKARESİNDE ÖNEM VE ÖZEN VAR!
Türk şair, yazar ve düşünce adamı Onat Kutlar’ın adını taşıyan cadde üzerinde kurulan sanat sokağının kente prestij kazandıracağını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar,  “Kent estetiği konusunda yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Artık son rötuşları yapılan sanat sokağı projemiz çerçevesinde; insanların ilgisini çekeceğini düşünerek, tamamen görsel amaçla yaptırdığımız heykeller, her bir metrekaresini önem ve özenle tasarladığımız sanat sokağına renk kattı. Ayrıca daha ilk gününden hayranlık uyandırması bizleri son derece mutlu etti” diyerek, birbirinden anlamlı görsel materyaller ile Aliağa caddelerini zenginleştirmeye devam edeceklerini söyledi.   
 
HEYKELTIRAŞ NUSRET DEMİR TARAFINDAN YAPILDI
Heykeller üzerinde her hangi bir kaide bulunmayacağını sözlerine ekleyen Başkan Acar, final görüntüsü bronz döküm şeklinde olup, polyester malzemesinden çelik konstrüksiyon ile yapılan heykellerin heykeltıraş Nusret Demir tarafından tasarlandığının bilgisini de verdi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78