• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İzmir 19 °C

Tanrıkulu Mağdur İşçilerin Yanında

Tanrıkulu Mağdur İşçilerin Yanında
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili ve ikinci bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir’in Aliağa ilçesinde 5 aydır maaşları
TANRIKULU MAĞDUR İŞÇİLERİN YANINDA
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili ve ikinci bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir’in Aliağa ilçesinde 5 aydır maaşlarını alamadıklarını öne süren Sider Demir-Çelik’in işçileri ile sendikaya üye oldukları gerekçesiyle fabrikalarından atıldığını öne sürülen arkadaşlarına destek olmak için üretimi durduran Kubilay Boya işçilerini ziyaret etti.
 
Aylardır maaşlarını alamadıklarını ve işlerinden atılan arkadaşları için protesto yapan işçiler, seslerini Meclis çatısı altında duyurabilmesi için MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu’ndan yardım talebinde bulundu.
 
Milliyetçi Hareket Partisi olarak namusuyla çalışan işçilerin hak arama mücadelesini her zaman anlayışla karşıladıklarını belirten Tanrıkulu, Türk geleneğinde emekçinin terinin henüz soğumadan hak edişlerinin dağıtılması olduğunu hatırlattı. Bir işçinin sendikaya üye olduğu için işinden atılmasının hiçbir vicdana sığmayan bir davranış olduğunu ifade eden Tanrıkulu, işverenin bu yanlıştan bir an evvel dönmesi gerektiğini söyledi.
 
ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Bugüne kadar valilik dahil devletin pek çok organıyla görüştüklerini ancak bir sonuç alamadıklarını dile getiren işçilere sabırlı olmalarını ifade eden Tanrıkulu, “Sizlerin isteklerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine getireceğim. Umarım bu işler daha fazla uzamadan mağduriyetleriniz ortadan kalkar. Bizler bu konunun tatlıya bağlanması için elimizden geleni yapacağız. Buradaki işçi kardeşlerimizin haklı mücadelelerine herkesin saygı duyması gerekiyor” diye konuştu.
 
BEŞ AYDIR MAAŞ ALAMIYORUZ
Yaklaşık 500 kişinin 5 aydır maaş alamadığını anlatan Sider Demir – Çelik işçileri ise “Bugün - yarın paranız yatacak diye bizi oyaladılar. Ekmek kapımız kapalı. Fabrika kapanacaksa bilelim ve emekçinin paraları biran önce ödensin. Hastamıza ilaç, evimize süt ve aş alabilmek için bu mücadeleye devam edeceğiz” derken Kubilay Boya işçileri ise işten kovulan arkadaşlarının bir an önce işlerine geri dönmesini istediklerini ve işverenin sendikalarını tanımasını istediklerini söylediler.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78