• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İzmir 19 °C

Veteriner Altınel’den Miniklere Ders

Veteriner Altınel’den Miniklere Ders
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Rıfat Altınel, Aliağa’da eğitim veren Çapa Koleji Okul Müdürlüğü’nün isteği üzerine Anaokulu, 1’inci ve 2’inci sınıf
VETERİNER ALTINEL’DEN MİNİKLERE DERS
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Rıfat Altınel, Aliağa’da eğitim veren Çapa Koleji Okul Müdürlüğü’nün isteği üzerine Anaokulu, 1’inci ve 2’inci sınıf öğrencilerine hayvanların korunması hakkında ders verdi.
 
‘Dünya Hayvanları Koruma Günü’ kapsamında hayvan sevgisinin aşılanması ve çocukların bilinçlendirilmesi amacı ile Çapa Koleji öğrencilerine öğretici bilgiler veren Altınel, hayvanların nasıl korunacağı, hayvanlara zarar verilmemesi için nasıl davranılması gerektiği hususunda öğütler verdi.
 
VETERİNER ALTINEL’DEN MİNİKLERE ÖĞÜTLER
Sokakta yaralı bir hayvan ile karşılaşıldığı zaman Aliağa Belediyesi Veterinerliğine haber verilmesi gerektiğini belirten Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Rıfat Altınel, öğrencilere şu bilgileri verdi: “Sokak hayvanlarına yemek yedikleri esnada yakın temasta bulunmayın, onları yemeklerini bitirdikten sonra sevin. Çünkü ısırılmaların çoğu böyle durumlarda gerçekleşiyor. Bazı hayvanlar çabuk saldırganlaşabildikleri için anne-babalarınız veya büyükleriniz yanınızdayken onlarla yakın temas kurun. Her canlının olduğu gibi sokak hayvanın da sevgiye ihtiyacı vardır. Unutmayın ki onlarda bir canlıdır ve sizin ilginizi isterler” 
 
Merak ettikleri soruları veteriner Altınel’e sorma şansı da bulan öğrenciler veterinerlik mesleği hakkında da bilgi edindiler.
 
GÜNERİ: HAYVANLARI KORUMAK VE KOLLAMAK HER İNSANIN GÖREVİDİR
Eğitimde öncelik olarak her canlıya saygı duymayı öğrettiklerini ve bu anlayışı felsefe edindiklerini belirten Aliağa Çapa Koleji okul müdürü Turan Güner’i, “Çapa Eğitim Kurumları olarak öncelikle insana daha sonra da hayvanlara ve çevreye saygı duymayı öğretmeyi ilke ediniyoruz. Her canlının insanla bir münasebeti vardır. Hayvanları korumak ve kollamak her insanın görevidir. Bunu da öğrencilerimize ancak eğitim yoluyla aşılayabiliriz. Bu doğrultuda öğrencilerimize eğitim verirken sadece teorik olarak değil pratik olarak da birtakım yöntemler uyguluyoruz. Bu doğrultuda ‘Dünya Hayvanları Koruma’ gününde Aliağa Belediyesi’nin veterinerlik biriminin yardımları ile öğrencilerimize hayvanları koruma ve kollamanın gerekliliğini anlattık. Hayvanların doğanın bir parçası olduğunu bu nedenle de hayvanları sevmemiz gerektiği hususunda öğrencilerimize bilgi vererek onlara hayvan sevgisini aşılamayı hedefledik” dedi. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78