• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İzmir 25 °C

40 Bin Hanenin Kapısını Çalacak

40 Bin Hanenin Kapısını Çalacak
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kent içi ulaşımında gelecek 15 yılı şekillendirecek “İzmir Ulaşım Ana Planı”nı güncelleme çalışmalarında sahaya çıktı.
BÜYÜKŞEHİR, 40 BİN HANENİN KAPISINI ÇALACAK 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kent içi ulaşımında gelecek 15 yılı şekillendirecek “İzmir Ulaşım Ana Planı”nı güncelleme çalışmalarında sahaya çıktı. 
 
Teknolojik ilerleme ve gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda ulaşım ana planında güncelleme çalışmaları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2030 yılına kadarki kent içi ulaşımı şekillendirecek ‘İzmir Ulaşım Ana Planı’nı oluşturmak için İzmirlilerle yüz yüze görüşmelere başladı. Vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarının belirlenmesi, taleplerin alınması ve yeni ulaşım ana planının bu doğrultuda şekillenmesi amacıyla alanında uzman ekipler tarafından toplam 40 bin hanede 120 bin kişiyle görüşme yapılacak. Ayrıca 5 bin sürücü, yolcu ve yayayla da anketler gerçekleştirilecek. Anket çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki  30 ilçe içinde tesadüfi örnekleme yöntemi (TÜİK örneklem yöntemleri) ile seçilen  hanelerde yapılacak. 
 
İNSAN ODAKLI ULAŞIM
İzmir Ulaşım Ana Planını güncelleme çalışmaları için yapılan ihaleyi sonuçlandırarak sahada çalışmaya başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni planla insan odaklı ve sürdürülebilir bir ulaşım sistemi için gerekli politikalar ve yatırımları belirlemeyi hedefliyor. Bu amaçla kentin üst ve alt ölçekli plan kararları da dikkate alınarak ulaşım ve trafik önerileri ile yeni projeler üretilecek.
 
BİLİMSEL ULAŞIM MODELİ 
Yapılacak çalışmalarla, kentte gerçekleşen günlük yolculuk verileri toplanacak ve yolculuk özellikleri dikkate alınarak gelecekte tüm kentte oluşacak ulaşım talebi tahmin edilecek ve bu talebe uygun bir ulaşım ağı oluşturulacak. Ayrıca plan kapsamında karayolu şebekesi önerileri, toplu taşıma sistemi hat ve işletme planları, raylı sistem önerileri,  yaya yolu ve bisiklet yolu geliştirme önerileri, otopark politikaları, şehirlerarası ve kırsal ulaşım bağlantıları gibi projelere bilimsel bir altlık oluşturulacak. 
 
ANKET VE SAYIMLAR
Çalışma kapsamında yaklaşık 120 bin İzmirliyle yüz yüze görüşülerek ulaşım ihtiyaçları belirlenecek ve kentin gelecekteki ulaşım yatırımları bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştirilecek. Ayrıca yapılacak trafik sayımları ve yolcu, sürücü, bisikletli ve yaya anketleri ile kentin mevcut ulaşım yapısı etüt edilecek. Plan çalışmaları kapsamında  1/1000 ölçekli Kent Merkezi Trafik sirkülasyon planları, 100  hemzemin kavşak ön projesi, 10 tane köprülü kavşak ön projesi, raylı sistem ön projeleri, karayolu koridor ön projeleri, toplu taşıma sistemleri ön fizibiliteleri, İzmir’e uygun ulaşım modelleme yazılımı ve trafik simülasyon yazılımı hazırlanacak. 
 
SİZİN DE KAPINIZ ÇALINABİLİR
Kentin ulaşım alanında geleceğini belirleyecek olan anket çalışmalarında İzmirlilerden destek  isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Anket çalışmalarında görev alan uzman ekipler, İzmir'in her noktasında karşınıza çıkabilir. Onlara ayıracağınız 15 dakika ile kentimizin daha çağdaş bir ulaşıma kavuşmasına katkı sağlayabilirsiniz” dedi.
Ulaşım anketi ekibinde bulunan anketörlerin üzerinde kimlik bilgilerinin yer aldığı yaka kartları bulunacak. İzmirlilerin ulaşım alışkanlıklarının belirlenmesi amacıyla haneler, bu ekipler tarafından ziyaret edilerek yüz yüze görüşmeler yapılacak. Herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşılması halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çağrı merkezi olan 0232 293 1100 numaralı telefon 24 saat boyunca aranabilecek.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78