• BIST 9548.09
  • Altın 2501.558
  • Dolar 32.4963
  • Euro 34.557
  • İzmir 25 °C

Minikler Okuma-Yazma Öğreniyor

Minikler Okuma-Yazma Öğreniyor
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Okula yeni başlayan ve okuma yazma öğrenecek olan minik öğrencilere destek olmak amacıyla Kemalpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan ‘İlk Okuma Yazma Se
KEMALPAŞALI MİNİKLER OKUMA-YAZMA ÖĞRENİYOR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Okula yeni başlayan ve okuma yazma öğrenecek olan minik öğrencilere destek olmak amacıyla Kemalpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan ‘İlk Okuma Yazma Seti’ dağıtılmaya başlandı. Eğitime her zaman önem verdiklerini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, eğitim setinin ilçede 1. sınıfta okuyan bütün öğrencilere dağıtılacağını müjdeledi. 
 
2015-2016 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte okula yeni başlayan minik öğrencileri heyecan sararken; okuma yazma konusunda öğrencilere destek olmak amacıyla harekete geçen Kemalpaşa Belediyesi, hazırladığı İlk Okuma Yazma Seti’ni dağıtmaya başladı. İlçe genelinde 1. Sınıfta okuyan bütün öğrencilere dağıtılacak eğitim seti ile okuma-yazma konusunda öğrencilere yardımcı olunması hedeflenirken; çalışmalar kapsamında yaklaşık 1800 öğrenciye ulaşılması planlanıyor. İçerisinde Cep Kartları, İnteraktif CD, İlk Okuma Dizisi, Okulum Başlıyor ile Seslerim ve Harflerim Kitapçıkları’nın bulunduğu setin, öğrenciye faydalı olacağını belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, temel eğitimin her noktasında öğrencilere destek olduklarını söyledi. 
 
Alanında uzman bir ekip tarafından hazırlanan İlk Okuma Yazma Seti’nin Kemalpaşa’da 1.sınıfta okuyan bütün öğrencilere ulaştırılacağını müjdeleyen Başkan Uğurlu, dağıtımın kısa sürede tamamlanacağını açıkladı. Eğitim setinin ilk dağıtılmaya başlandığı Pakmaya İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya gelen Başkan Uğurlu, “Bir insanın eğitim hayatındaki en önemli dönemi, onun okulla tanıştığı ve okuma-yazmaya başladığı döneme denk gelir. Çünkü birey yaşadığı dünyayı sadece görerek değil, okuyup öğrenerek de algılar. Bu da insanın hayatını tamamen değiştirir” ifadesinde bulundu. 
 
Eğitim setinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın Müfredatı’na uygun şekilde, öğrenciye destek amacıyla hazırlandığına dikkat çeken Başkan Uğurlu, “Yerel yönetimlerin ve özellikle de belediyelerin, temel eğitime yönelik çalışmaları yapması ve eğitim sistemini destekleyici çalışmalara imza atması, modern eğitim sisteminin en önemli unsurunu oluşturuyor. Buradan hareketle başlattığımız çalışma sayesinde minik kardeşlerimizin kısa sürede okuma-yazmayı öğrenmesini hedefliyoruz. Öğrenme sürecinin yerel yönetimlerin katkısıyla desteklenmesi, aynı zamanda veli ve öğretmenler için de büyük önem taşıyor. Bu vesileyle bir kez daha 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının hayırlı ve başarılı geçmesini diliyorum” diye konuştu. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78