• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 23 °C

ALOSBİ, çevre yatırımlarında da lider

ALOSBİ, çevre yatırımlarında da lider
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgeleri arasında yer alan ve modern altyapısı ve lojistik avantajları ile sanayicilerin dikkatini çeken Aliağa Organ
ALOSBİ’DE İKİ YILDA 140 BİN FİDAN DİKİLDİ
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgeleri arasında yer alan ve modern altyapısı ve lojistik avantajları ile sanayicilerin dikkatini çeken Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) çevre yatırımlarında da lider konumumda.  2014 yılının Şubat ayından bu yana ALOSBİ’ye dikilen 140 bin fidan ağaca dönüşerek bölgenin çehresini değiştiriyor. 
ALOSBİ’ye İzmir Valiliği ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ağaçlandırma projesiyle başta Servi ve Kızılçam olmak üzere yaklaşık 350 bin fidan daha dikilecek.
 
TÜRKİYE’NİN EN YEŞİLİ
Bünyesindeki 3 milyon metrekare alanı yeşillendirme hedefi bulunan ALOSBİ, 600 bin metrekare park, spor alanı ve aktif yeşil alan yanı sıra 800 bin metrekare sağlık koruma bandı ve 1,6 milyon metrekare ağaçlandırma alanıyla Türkiye’nin en yeşil OSB’lerinden birisi olarak ön plana çıkıyor.
 
ÇEVRE İLE UYUMLU OSB
ALOSBİ’de fidan dikimlerine devam edileceğini ifade eden ALOSBİ Bölge Müdürü Bülent İlktuğ, 30 hektar alanın fidan dikimi için hazırlandığını ve 50 - 60 bin fidanın daha dikileceğini belirterek, “Türkiye’deki en yeşil OSB’lerden birisi olmayı hedefliyoruz. Bölgede gerek arıtma tesisi gerekse de atık toplama sistemiyle çevre yönetim sistemi oluşturuldu. ALOSBİ bu haliyle çevre ile sanayi uyumunun en güzel örneklerinden biri oldu” diye konuştu.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78