• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İzmir 17 °C

EGSD’den UMEM Projesine Destek

EGSD’den UMEM Projesine Destek
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Egeli giyim sanayicileri eğitim çalışmaları kapsamında işsiz gençleri meslek ve iş sahibi yapmak için çalışmalarını sündürüyor.
İŞSİZLERİ MESLEK VE İŞ SAHİBİ YAPACAKLAR 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Egeli giyim sanayicileri eğitim çalışmaları kapsamında işsiz gençleri meslek ve iş sahibi yapmak için çalışmalarını sündürüyor. Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) kısa adı UMEM olan ve sanayicinin istediği nitelikteki eğitimli işgücü ihtiyacını karşılamak için uygulanan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi’ne destek olmak için  Bornova Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı öğretmenleriyle sanayi kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirdi.
 
EGSD Dernel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda UMEM’in ülke ekonomisi ile sanayicilere sağladığı avantajlar anlatıldı. Üye sanayicilere vasıflı işgücü havuzu oluşturmak için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, İŞKUR destekli olan UMEM Projesinin sanayicilere büyük katkı sağladığı, bunun yanında işsiz insanları meslek ve iş sahibi yaptığını vurguladı. .
 
VASIFSIZ KİŞİLERE ULAŞILACAK
Sektörün en büyük sıkıntılarından birisi olan ara elaman açığını kapatmak için adım attıklarını ifade eden Özden, “Ülkemizde çok genç bir işgücü potansiyeli var. Ancak bu potansiyelin büyük bir bölümü vasıfsız eleman olarak değerlendiriliyor. Yapacağımız bu çalışmalarda yapılacak duyurularla bu vasıfsız kişilere ulaşmayı ve bir noktada buluşturmayı hedefliyoruz.
 
FİRMALARA DEVLET DESTEĞİ VAR
Firmaların ihtiyaç duyduğu mesleklerde kursların açılmasını sağlayabileceklerini anlatan Özden, bu kurslarda eğitim görenlere hiçbir mali yükümlülük altına girmeden staj imkanı sağlanacağını belirterek “Böylelikle işveren işe almayı düşündüğü kişiyi iş başında görme imkanı elde edecek. Bu kurslarda yetişen elemanları istihdam etmekle, hem nitelikli elemanlara kavuşacak hem de sağlanan teşviklerden yararlanacak. Ayrıca, kurslar boyunca İŞKUR tarafından kursiyerlere Genel Sağlık Sigortası yaptırılacak. İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta Prim giderleri de karşılanacak. Kurs almış kişilerin istihdamı halinde ise 18 - 29 yaş arası erkek çalışanlar ile yaş sınırı olmaksızın tüm kadın çalışanların Sigorta Primi İşveren Payı ödemeleri 42 ay süreyle, 30 yaş üzerindeki erkeklerin Sigorta Primi İşveren Payı ödemeleri ise 30 ay süreyle İŞKUR tarafından karşılanacak” diye konuştu.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78