• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İzmir 25 °C

Özcan Durmazdan Bir İlk Gizli Delege Seçimi

Özcan Durmazdan Bir İlk Gizli Delege Seçimi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Örgütü’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Aliağa CHP İlçe Örgütü’nde bir büyük skandalın daha yaşandığı ortaya çıktı. İddiaya göre; Başkan Özcan Durmaz, Aliağa

ALİAĞA CHP’DE BİR İLK; GİZLİ DELEGE SEÇİMİ

ALİAĞA İLÇE BAŞKANI ÖZCAN DURMAZ’IN YÖNETİM KURULUNDAN HABERSİZ DELEGE SEÇİMİ YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI

İL BAŞKANI BEDRİ SERTER’İN DELEGE SKANDALINA EL KOYMASI BEKLENİYOR

ALİAĞA CHP İLÇE BAŞKAN ADAYI ENGİN GÜNDÜZ,” MESELE ÖZCAN DURMAZ’IN İKTİDARDA KALMASI İSE PROBLEM YOK. AMA SÖZ KONUSU CHP’NİN ALİAĞA’DA YENİDEN  İKTİDAR OLMASI İSE ORTADA ÇOK CİDDİ BİR  PROBLEM VAR”

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Örgütü’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Aliağa CHP İlçe Örgütü’nde bir büyük skandalın daha yaşandığı ortaya çıktı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU NE DİYOR ÖZCAN DURMAZ NE YAPIYOR ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, delege seçimlerinde manipülasyonu önlemek ve bütün üyelerin seçme ve seçilme haklarını kısıtlamamak adına; partisinin il ve ilçe yöneticilerine  “Demokrasi çizgisinden katiyen ayrılmayın” diyerek, özellikle parti içi demokrasiye olan hassasiyetini sürekli vurgularken; CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleriyle bağdaşmayan bir skandala daha imza attı.

ÖZCAN DURMAZ’DAN GİZLİ DELEGE SEÇİMİ

Aliağa CHP’de benzer durumların daha önce hiç yaşanmadığı, ancak ortaya çıkan skandalla örgüt içinde bir ilke imza atan Özcan Durmaz’ın baltayı taşa vurduğu bildirildi.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın koltuğunu sağlama almak adına bir takım Ali Cengiz oyunlarına yönelmesi Aliağalı CHP’lileri kızdırdı. 

İddiaya göre; Başkan Özcan Durmaz, Aliağa’nın dış mahallerindeki delege seçimlerini ilçe yönetim kurulundaki yöneticilerde dahil olmak üzere  hiç kimsenin haberi olmadan ve yönetim kurulu kararı almaksızın gerçekleştirdi. 

ALİAĞA CHP YÖNETİM KURULU AYAKLANDI

Toplamda 19 Mahallede delege seçimlerini saman altından su yürütürcesine yaptığı ortaya çıkan Özcan Durmaz’ın bu uygulaması Aliağalı CHP’lilerin tepkilerine neden oldu. 

Başkan Durmaz’ın deşifre olan gizli delege seçimleri sosyal medya da geniş yankı buldu. Başkan Durmaz’a adeta ateş püsküren Aliağalı CHP’liler, durumu  CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’e bildirdiklerini duyurdu.

Öte yandan CHP Aliağa İlçe Sekreteri Çiğdem Armutlu, İlçe Örgütünden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yücel Laçinel ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Eroğlu, Beren Aydın, Demet Akdoğanoğlu, Ecevit Yılmaz ve Kasım Narin’in imzasını taşıyan 12.11. 2015 tarih ve 2015 /1509 sayılı konuya ilişkin başvuru dilekçesinin Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığına teslim edildiği öğrenildi. Başvuru dilekçesinde;  yapılan delege seçiminin usulsüz olduğunu bildiren CHP İlçe Yöneticileri,  il yönetiminden delege seçimlerinin iptalini istedi.

“USULSÜZ DELEGE SEÇİMLERİ İPTAL EDİLMELİ”

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’in konuya el atması ve usulsüz delege seçimlerinin iptal edilmesi  beklenirken, CHP Aliağa İlçe Başkan Adayı Engin Gündüz, bir basın toplantısı düzenleyerek, başta Özcan Durmaz olmak üzere tüm partililerini CHP’nin istikbali ve menfaatleri doğrultusunda hareket etmeye davet etti.

Seviyeli siyaset çağrısı yaparak,  Özcan Durmaz’ı kibarca uyaran Engin Gündüz, “CHP gibi demokrasinin beşiği bir partide İlçe Başkanlığı yarışının daha seviyeli, daha düzeyli ve partimize yakışan demokratik özgürlük havası içerisinde geçmesi tüm gerçek CHP’lilerin arzusudur” dedi.

ÖZCAN DURMAZ YANDAŞLARI GÖREVDE

İlçe Başkanı Özcan Durmaz ile birlikte İlhan Aktaş, Namık Kaçar ve Fikri Temur’un herkesten habersizce gerçekleştirdiği delege seçimlerine gerekli itirazların yapıldığını belirten Gündüz,  parti içi disiplin kurullarını da durumun takibi ve gereğini yapması için göreve davet ettiğini söyledi. 

Özcan Durmaz’ın bir an önce yanlış tutumundan vazgeçmesini şiddetle tavsiye ve talep eden Gündüz, şöyle konuştu: “Ben buradan oy kullanacak üyelerimizin dikkatini bir konuya çekmek istiyorum. Sayın Özcan Durmaz; kendisine ilçe başkanlığını kazandıran, partimize ise belediye seçimlerini kaybettiren 2013 olağanüstü kongresinden beri, bu arkadan dolanmalı, katakulli ve ayak oyunlarını alışkanlık haline getirdi. Bu tür ayak oyunları belki kendisine ilçe başkanlığını kazandırdı ama partimize belediye başkanlığını kaybettirdi. Burada söz konusu Özcan Durmaz’ın iktidarda kalması ise problem yok. Ama söz konusu CHP’nin Aliağa’da yeniden  iktidar olması ise ortada çok ciddi bir  problem var demektir. Sayın Durmaz’ın iktidarda kalabilmek  için ‘her yol mubahtır’ deyip hala bu tür ayak oyunlarına devam ediyor olması da üzüntümüzü daha da arttırmaktadır. Aklıselim her partili Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aliağa’da seçim kazanmasını, tekrardan bayrağının dalgalanmasını istiyorsa; parti içi demokrasiyi içine sindirememiş, uzlaşmayı ve birlikteliği bilmeyen bu zihniyeti yönetimden göndermek zorundadır.” 

“ÖZCAN DURMAZ PARTİMİZİN BİRLİĞİNİ BOZMAYA ÇALIŞIYOR”

Art arda yaşanan seçimler sonrasında partilerinde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduklarını dile getiren Gündüz, sözlerini şöyle devam etti: “Partimizin ihtiyacı olan  birlik ve beraberlik ortamının Sayın Durmaz’ın yaptığı ayak oyunlarıyla sağlanamayacağı aşikardır. CHP gibi demokrasinin beşiği bir partide İlçe Başkanlığı yarışının daha seviyeli, daha düzeyli ve partimize yakışan demokratik özgürlük havası içerisinde geçmesi tüm gerçek CHP’lilerin arzusudur.”

DELEGE SEÇİMLERİ BU HAFTA SONU YAPILACAK

Basın açıklaması öncesinde CHP Aliağa İlçe Örgütü’nün Merkez Mahalle, Yeni Şakran ve Helvacı mahallelerindeki  delege seçimlerinin bu hafta sonu gerçekleştireceğini açıklayan Gündüz, Merkez Mahallelerinin delege seçimi 14 Kasım 2015 Cumartesi günü saat 10:00 ile 18:30 arası EDEM Dondurma olarak bilinen yerde, Yeni Şakran Mahallesi delege seçiminin 15 Kasım 2015 Pazar günü saat 15:00 ile 18:30 arası Şakran Balıkçılar Kahvesi’nde, Helvacı Mahallesi delege seçiminin ise  15 Kasım 2015 Pazar günü saat 20:00 ile 21:00 arası Helvacı Belde Binası’nda yapılacağını belirterek, delege seçimlerinin partilerine ve Aliağa’ya hayırlı olmasını diledi. 

engin-belge1b.jpg

engin-gunduz-b-resim.jpg

Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78