• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İzmir 23 °C

Aliağa'ya Bir İlk

Aliağa'ya Bir İlk
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Aliağa Belediyesi, eski garaj ile Tüpraş kavşağındaki yaşanan trafik sıkışıklığını rahatlatmak ve Çanakkale’yi İzmir'e bağlayan kara yolunda kesintisiz ula
ALİAĞA BELEDİYESİ ‘KAVŞAKLAR PROJESİ’ İÇİN DÜĞMEYE BASTI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Aliağa Belediyesi, eski garaj ile Tüpraş kavşağındaki yaşanan trafik sıkışıklığını rahatlatmak ve Çanakkale’yi İzmir'e bağlayan kara yolunda kesintisiz ulaşım sağlamak amacıyla hazırladığı battı-çıktı ve köprülü kavşak projelerini hayata geçirmek için düğmeye bastı.
 
Her dönem gündeme getirilen, ancak yapımı sürekli başka bir bahara kalan ‘Aliağa Kavşaklar Projesi’  Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın girişimleriyle nihayet hayata geçiriliyor.
 
TRAFİK ÇİLESİ BİTECEK
Aliağa'nın trafik çilesini büyük ölçüde azaltacak projenin müjdesini sosyal medya hesabı üzerinden veren Başkan Serkan Acar,  ‘kavşaklar projesi’ için Aliağa Belediyesi’nin Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM)  ile protokol imzalandığını duyurdu.
 
BAŞKAN ACAR: YAKIN ZAMANDA ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ
Çalışmaların Aliağa Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliğinde çok yakında başlayacağının bilgisini veren Başkan Acar,  “Kavşaklar Projemizi gerçekleştirme noktasında uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve büyük önem verdiğimiz protokolü imzaladık. Bilindiği üzere Çanakkale’yi İzmir'e bağlayan ve her gün binlerce aracın geçiş yaptığı karayolu Aliağa ilçemizin içinden geçiyor. Hayırlısı ile eski garaj mevki olarak bilinen kavşağımıza çok yakın zaman içerisinde battı çıktı yapımı için çalışmalara başlayacağız. Ayrıca İzmir yönünden gelen araçların şehir merkezine ulaşmak için kullandığı Tüpraş kavşağımıza da bir adet üst köprü yapacağız ve yine buradaki trafik ışıklarında beklemeyi ortadan kaldırmak amacıyla trafiğin akışını kesintisiz olarak sağlayacak ikinci bir çalışmamızın da startını projemiz kapsamında vereceğiz” dedi.
 
ALİAĞA HALKINDAN TEŞEKKÜR 
Başkan Serkan Acar'ın müjdesini sevinçle karşılayan Aliağalı vatandaşlar, "Aliağa kent içi geçişinde ve  liman bağlantı yollarında  yaşanan sorunlar her dönem gündeme getiriliyordu. Aliağa'nın on yıllardır büyük ihtiyaç duyduğu kavşaklar projesi adeta yılan hikayesine dönmüştü. Aliağa'nın Çanakkale'yi  İzmir'e bağlayan ilçe olması nedeniyle sadece bizi değil Ege bölgesini de yakından ilgilendiren  bu dev proje gerek ilgili bakanlık, gerekse İzmir büyük şehir  Belediyesi tarafından maalesef sürekli erteleniyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanımız Serkan Acar, dev projenin  hayata geçirilmesi adına  Aliağa Belediyesinin   Karayolları Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzaladığını ve  projenin  kısa sürede gerçekleşeceğini duyurdu. Bu gelişmeye çok sevindiğimizi söyleyebiliriz.Bugüne kadar yaptıklarıyla ve bugünden sonrada neleri başarabileceğini bizlere bir kez daha  kanıtlayan Başkanımız Serkan Acar'a güveniyor ve daha yaşanabilir bir kent  için Aliağa'ya yaptığı büyük hizmetlerden dolayı kendisine Aliağalı vatandaşlar olarak teşekkür ediyoruz" diyerek, Aliağa'nın değişimi yolunda çalışan Başkan Serkan Acar'ın her zaman destekçisi olduğunu söylüyorlar. 
 
KAVŞAKLAR PROJESİ 
Aliağa Belediyesi ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokole göre; KaraYolları genel Müdürlüğü’nün (KGM) sorumluluğunda bulunan Aliağa-Bergama Devlet yolunun Aliağa plaj kavşağı ile Tüpraş kavşağı arasındaki yaklaşık 5 kilometrelik yolda, şehir geçişlerinde imar planlarına bağlı kalmak kaydı ile farklı seviyeli kavşakların, projesine uygun olarak yol alt ve üst yapısının yapılması çalışmaları Aliağa Belediye Başkanlığınca şartnamelere uygun olarak ve trafik güvenliğini de sağlayacak şekilde projelendirilerek yapımı gerçekleştirilecektir.
 
Yapılan protokol kapsamında Aliağa Belediyesi çalışmaları, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Karayolu Teknik Şartnamesine ve Proje Kriterlerine göre yapacak. KGM tarafından onaylandıktan ve ihtiyaç halinde ilave kamulaştırma işlemlerini de KGM adına yaptıktan sonra, uygulamaya koyacak. Belirtilen yol kesimlerindeki, yapım, bakım, onarım ve servis yolları ile menfez gibi sanat yapılarının bakım ve onarımlarını, bitkilendirme, peyzaj düzenleme ve çevre temizliği çalışmalarını belirleyeceği program dahilinde KGM standartlarını sağlayacak şekilde yapacak.
 
Yapılan çalışmalar yolun ve yolun diğer elemanları olan sanat yapıları, drenaj sistemi, kenar hendekler gibi yapılar ile tel çit, trafik levhası, oto korkuluk, yer altı kablosu gibi yer altı ve yer üstü tesislerini asli işlevini engelleyecek, yolun bakım-onarım ve işletimini zorlaştıracak nitelikle olmayacak. Çalışmalar esnasında ve sonrasında, yoldaki trafik akışı engellenmeyecek, güçleştirilmeyecek ve tehlikeye düşürülmeyecek. Yoldaki trafik güvenliği birinci derecede esas olacak.
 
Aliağa Belediyesi, yolda çalışmaların yerine getirilmesi dışında, başka bir amaçla kullanmayacak, ticari faaliyet yapmayacak, reklam levhası bulundurmayacak. Bu amaca yönelik olarak, KGM’nin uygun görüşü alınmadan, hiçbir şekilde sabit veya geçici yapı, tesis kurmayacak.
 
Diğer kurum ve kuruluşlar tarafından daha önceden geçirilmiş yer altı ve yer üstü hatları gibi tesislerde meydana gelebilecek her türlü hasardan Aliağa Belediyesi sorumlu olacak. Çalışma alanının çevresinde bulunan mülkiyet sahipleri ile olabilecek, her türlü uyuşmazlık ve şikayetler ile Aliağa Belediyesi muhatap olacak.
 
Çalışmalar, protokolün yürürlüğe giriş tarihinde başlanacak olup süresi 3 yıl olacak.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78