• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İzmir 21 °C

Zeytinyağı İhracatında ABD Zirvede

Zeytinyağı İhracatında ABD Zirvede
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmak için yeni dünyada tanıtım atağına kalktı.
TÜRKİYE'NİN ZEYTİNYAĞI İHRACATINDA ABD ZİRVEDE 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmak için yeni dünyada tanıtım atağına kalktı. ZZTK, Türkiye’nin zeytinyağı ihracatında zirvede yer alan ABD'deki pazar payını arttırmayı hedefliyor.
 
15-17 Kasım 2015 tarihleri arasında ABD’nin Şikago şehrinde düzenlenen Private Label Manufacturers Association Fuarı’na 9 m2'lik bir stand ile katılım sağladıklarını belirten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Eker, hem zeytinde hem de zeytinyağında ABD'nin hedef pazarları arasında yer aldığını, ABD'deki  pazar paylarını arttırmak için ikinci kez fuara katıldıklarını kaydetti. 
 
Türkiye'nin zeytin ağacı varlığının 2000 yılı sonrasında yapılan dikimlerle 90 milyondan 170 milyona ulaştığına işaret eden Eker, "Türkiye'de son yıllarda dikilen ağaçlar önümüzdeki yıllarda verimli bir şekilde ürün vermeye başladığında 650 bin  ton zeytinyağı rekoltesiyle dünya ikincisi, 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin ile dünya birincisi olacak. Bu rekolteye ulaştığımızda rekoltenin katma değere dönüşmesi için tanıtım çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz" diye konuştu.
 
Birçok sektöre yönelik özel markalı (store brands, private labels, private brands) ürünlerin sergilenebildiği ve senede bir kez düzenlenen söz konusu fuara 35 ülkeden 2.700 firmanın katıldığına işaret eden Eker şöyle konuştu; "Fuarı 5.000’in üzerinde yerli ve yabancı profesyonel ziyaret ediyor. Fuarda 20.000 farklı ürün sergileniyor. Fuara küçük ve orta ölçekli firmaların yanı sıra, süpermarketlere Marka Ürün tedarik eden tanınmış büyük firmalar da katılıyor.  Şikago'nun bağlı bulunduğu Illinois eyaleti ABD'nin en kalabalık 5. Şehri. 650 milyar dolarlık bir GSYİH'ya sahip ve eyaletin toplam ithalatı 120 milyar dolar. Sağlıklı beslenmenin yükselen değer olduğu günümüzde ABD'ye zeytin ve zeytinyağı ihracatımızı daha da arttırabiliriz."
 
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Tüketim potansiyeli dikkate alındığında, ülkemiz zeytin ve zeytin yağı sektörünün ihracatı açısından hedef pazar özelliği taşıyan Amerika Birleşik Devletleri’nde, private label alanında dünyanın önemli fuarları arasında sayılan söz konusu fuarda, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, dünyanın pek çok ülkesinden gelen ziyaretçilere, ülkemiz zeytin ve zeytin yağı sektörünün tanıtımı yaparken, ürün tadımı da gerçekleştirdi. 
 
Private Label Manufacturers Association Fuarı’nda ZZTK'yı ZZTK Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Eker ve EİB Tanıtım Grupları Personeli Gökçe Tol temsil etti. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78