• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İzmir 16 °C

BERTO’da İŞKUR Teşvikleri Anlatıldı

BERTO’da İŞKUR Teşvikleri Anlatıldı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / İŞKUR’un işveren teşvikleri konulu seminer BERTO’da İŞKUR Uzmanları Sait Kızmaz ve Arzu Çelik Yalçınkaya’nın sunumuyla gerçekleşti.
BERTO’DA İŞKUR TEŞVİKLERİ ANLATILDI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
İŞKUR’un işveren teşvikleri konulu seminer BERTO’da İŞKUR Uzmanları Sait Kızmaz ve Arzu Çelik Yalçınkaya’nın sunumuyla gerçekleşti.
 
UMEM Beceri 10 ile işçi istihdam etmek için kursiyerlerin %50 sini işverenin istihdam etmesi şartı olduğunu belirten İŞKUR Uzmanı Sait Kızmaz, kurs boyunca işçi giderlerinin İŞKUR tarafından ödendiğini söyledi. Kızmaz aynı zamanda işçi primlerinin ödenmesini talep eden işverenin İŞKUR uzmanıyla görüşerek gerekli olan evrakları temin etmesi durumunda işlemin incelenerek işçi priminin ödenebileceğine değindi.
 
İşbaşı eğitim programı hakkında bilgi vermek üzere söz alan İŞKUR Uzmanı Arzu Çelik Yalçınkaya, kişilere eğitim ve iş tecrübesi baz alınan programın sonunda işverenin işçiden memnun kalması durumunda çalışmaya devam edebileceğini ifade etti. 15 yasından büyük tüm kişilerde stajyer konumuyla başlayan programın amacının işverenin işçiyi deneme döneminde mali yükü üzerinden kaldırmak olduğunu söyleyen Yalçınkaya: “Bu programdan yararlanabilmek için işverenin yanında en az 2 çalışanın bulunması gerekiyor.
 
Program bitimi sonrasında 29 yasından küçük kişilerin üç ay içerisinde  işe alınması durumunda işçinin SGK primi imalat sanayi sektöründe ise 42 ay, diğer iş kollarında ise 30 ay boyunca işveren primi işsizlik sigortası fonundan karşılanıyor. İşçinin 30 yasından büyük olması durumunda cinsiyete göre 6 aydan 30 aya kadar işveren sigorta primi İŞKUR tarafından karşılanıyor. Bu programın UMEM Beceri 10’dan farkı ise işveren eğer işbası programında yanında çalışan stajyerden memnun kalmazsa onu işe almak gibi bir zorunluluğu bulunmaması” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78