• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İzmir 22 °C

Kadın Forumunda Erkekler Konuştu

Kadın Forumunda Erkekler Konuştu
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Konak Belediyesi’nce düzenlenen ‘Kadına Karşı Her Türlü Şiddeti Kınama’ forumunda sadece kadınlar değil, erkekler de söz alarak kadına yönelik şiddeti kına
KADIN FORUMUNDA ERKEKLER KONUŞTU
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Konak Belediyesi’nce düzenlenen ‘Kadına Karşı Her Türlü Şiddeti Kınama’ forumunda sadece kadınlar değil, erkekler de söz alarak kadına yönelik şiddeti kınadı. 
 
Konak Belediyesi Eşrefpaşa Semt Merkezi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla geniş katılımlı bir foruma ev sahipliği yaptı. Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Kadına Karşı Her Türlü Şiddeti Kınama’ etkinliğine sadece kadınlar değil, erkekler de yoğun ilgi gösterdi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da yer aldığı forumun moderatörlüğünü Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli Avukat Ayla Eğit üstlendi. Kadına şiddetin her geçen yıl giderek arttığı ve buna bağlı olarak da her yıl daha fazla kadının öldürüldüğünü vurgulayan Eğit, “Erkeklerin baskısı, şiddeti toplumun her katmanında gözleniyor. Ekonomik bağımsızlığı olan çalışan kadın da eşinin parasına el koyması şeklinde şiddet görebiliyor” dedi.
 
ERKEKLER KADINLARI SAVUNDU
Kadına yönelik şiddetin kınandığı forumda en çok sözü bu kez kadınlar değil, erkekler aldı. Kadınların ekonomik, fiziksel, ruhsal ve cinsel şiddete maruz kaldığının vurgulandığı forumda söz alan erkeklerden bazıları kızlarıyla her zaman çok yakın ilişki içinde olduklarını, rahatça konuşabildiklerini belirterek babaların her zaman kız çocuklarının arkasında durması gerektiğini vurguladı. Kendisi de bir kız çocuk babası olan bir konuşmacı eşlerinden şiddet gören kadınların sığındığı ailesi tarafından dayak yediği kocasının yanına tekrar gönderilmesinin yanlış olduğunu dile getirerek, “Anne ve babalar her ne olursa olsun kızlarına sahip çıkmalı. Şiddet gören ve ailesine sığınan kızlarına ‘Kocandır, haklıdır, evine dön’ diyerek tekrar evine gönderdiği için kadınlar sahipsiz kalıyor” dedi. Bir diğer erkek konuşmacı da kentlerdeki sığınma evlerinin yetersizliğine dikkat çekerek, “Kadınlara daha çok hak tanınmalı ve şiddet uygulayan erkeklere ağır cezalar uygulanmalı. Bu konuda hükümete ve yerel yönetimlere çok iş düşüyor” diye konuştu. 
 
PEKDAŞ: BABAMIN DESTEĞİNİ HER ZAMAN GÖRDÜM
Şiddetin nedenlerinden birinin de eğitimsizlik olduğunun dile getirildiği forumda katılımcılar özellikle kız çocuklarının eğitiminin artırılması gerektiğini vurguladı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da sorunun; eğitimden, yasalardan, ekonomiden, gelenekten ve sistemin bozukluğundan kaynaklandığını belirterek, “Sistemi değiştiremiyorsak sistem içinde değişikler yapılabilir mi diye ona bakmak gerekiyor” dedi. Kadına yönelik şiddetin son bulmasında babalara büyük iş düştüğünü söyleyen Başkan Pekdaş, kendisinin de babasıyla ilişkisinin çok iyi olduğunu ve her zaman desteğini gördüğünü belirterek, “Babamla her şeyi paylaşarak büyüdüm. Ben bu noktaya geldiysem babamın sayesinde geldim. Baba figürü anneden daha önemlidir. Tüm babalar İzmir’deki babalar gibi olmalı” diye konuştu.
 
GELENEKLERİN KÖLESİ OLMASINLAR
“Biz kadınlar erkeklerle eşit koşullarda çalışsak da farklı statüye tabi tutuluyoruz” diyen Pekdaş, üreten ve çalışan kadının geleneklerin kölesi olmaması gerektiğini dile getirerek şöyle konuştu: “Kanunda hep erkeklerin sözü geçiyordu. Bu zihniyet dünyası bizleri de biçimlendirdi. Bunu değiştirmek için yeni kanun yürürlüğe girmesi gerekti. Bu durumun kanunlarla düzelmesi de yeterli değil, eğitimle de bunların düzeltilmesi gerekli. Devletin eksik kaldığı eğitimlerde yerel yönetimler olarak bizlerin tamamlayıcı eğitim vermesi gerekiyor. Kadını korumada eksik kaldığı yerde bizler bu eksikliği tamamlamalıyız. Bize yapılmamasını istemediğimizi aile bireylerine uygulamamak lazım. Bizi şekillendiren zihniyet, gelenek içinde kadına ikinci sınıf muamele yapılmamalı.” Forum sonunda kadınlara başta şiddet olmak üzere yaşayacakları her türlü sorunda Konak Belediyesi’nin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurabilecekleri bilgisi de verildi. Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78