• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İzmir 17 °C

Çeşme’de Kazanan Dostluk Oldu

Çeşme’de Kazanan Dostluk Oldu
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Bu yıl ilk kez yabancı sporcuların da yer aldığı Folkart 2. Uluslararası Çeşme Yelken Haftası'nda (Folkart International Çeşme Opti-Week) 13 ülkeden 256 ye
ÇEŞME’DE KAZANAN DOSTLUK OLDU
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Bu yıl ilk kez yabancı sporcuların da yer aldığı Folkart 2. Uluslararası Çeşme Yelken Haftası'nda (Folkart International Çeşme Opti-Week) 13 ülkeden 256 yelkenci şampiyonluk için mücadelesi verirken kazanan her zamanki gibi dostluk oldu.
 
Organizasyonunu Çeşme Yelken Kulübü’nün üstlendiği ve dört gün boyunca süren yarışların ardından genel klasmanda ERA Yelken Kulübü’nden Efe Tulçalı birinci olurken, ARM Urla’nın kız yarışmacısı Alçin Subaşı sekizinci ve Solo Yelken Kulübü’nden Erdem Karagöz dokuzuncu olarak ilk 10’a girmeyi başardı. Şampiyon yelkenci Efe Tulçalı yeni bir yarış teknesiyle ödüllendirilirken dereceye giren diğer sporculara da çeşitli yarış ekipmanları takdim edildi.
 
Birbirinden renkli görüntülere sahne olan yarışların ardından ödül töreni Çeşme Sheraton Oteli’nde gerçekleştirildi. Takım antrenörleri, sporcular ve hakemlerle birlikte yaklaşık 500 kişinin yer aldığı törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Solo Yelken Kulübü Başkanı Rebii Akdurak ile Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak katıldı.
 
“DENİZLE BARIŞIK NESİLLER”
Törenin açılış konuşmasını yapan Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak, gelecek nesilleri denizle barışık ve sporla iç içe yetiştirmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Kulübün bulunduğu Ilıca Körfezi’nin yelken sporu için mükemmel bir rüzgara sahip olduğunu hatırlatan Akdurak, “Biz elimizden geldiğince bu rüzgardan faydalanmaya çalışıyoruz. Ancak istiyoruz ki bu rüzgardan dünyanın dört bir yanında yaşayan dostlarımız da faydalansın ve deneyimlerini bizim sporcularımızla paylaşsınlar. Uluslararası hale getirdiğimiz organizasyonumuzun turizmimize katkısı olacağını ve yerli sporcularımız dünyanın en iyi yelkencileriyle birlikte antrenman yapma şansı bulacağını düşünüyoruz. Bu yarışları düzenlememizde bizlere büyük yardımları dokunan başta Çeşme Kaymakamımız olmak üzere tüm destekçilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
 
“GELECEK YIL YİNE BEKLİYORUZ”
Organizasyonu düzenleyen Çeşme Yelken Kulübü ve tüm katkı koyanlara teşekkürlerini sunan İzmir Valisi Mustafa Toprak ise “Dört gün boyunca süren yarışlarımız kazasız belasız sonuçlandı. Rüzgar ve turizmin bir araya geldiği en güzel yerlerden birisi olan Çeşme’de gelecek yıl yeniden birlikte olmak ve tüm misafir sporcularımızı yeniden ağırlamak diliyoruz” diye konuştu.
 
İLK 10’A GİRENLER
Folkart 2. Uluslararası Çeşme Yelken Haftası genel klasmanda ilk 10’a giren sporcular ise şöyle oluştu: “1. Efe Tulçalı, 2. Roko O. K. Mohr (ALM), 3. Gabriele Centrone (İTA), 4. Erdem Taşkoparan, 5. Umut Kartal, 6. Madsjohannespoder Witzke (DAN), 7. Ege Çikoğlu, 8. Alçin Subaşı, 9. Erdem Karagöz ve 10. Emil Kjaer (DAN).”
 
DESTEK VEREN KURUMLAR
Uluslararası Çeşme Yelken Haftası’na ismini veren ana sponsor Folkart ile birlikte, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Yelken Federasyonu, Spor Toto, Deniz Ticaret Odası, Çeşme Belediyesi, Çeşme Esnaf Odası, Çeşme Turistik Otelciler Birliği, Pınar, Metin Akdurak A.Ş., Altınyunus Otel, Boyalık Beach Otel, Çardak Otel, Ege Birlik, Ilıca Otel, Pırıl Otel, Sheraton Otel, Alaçatı Beach Otel, Uçak Kardeşler destek veriyor.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78