• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • İzmir 21 °C

Seferihisar’da İnovasyon Kongresi

Seferihisar’da  İnovasyon Kongresi
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde Seferihisar Euphoria Aegean Resort &Spa Oteli’nde İnovasyon Ekosistemleri Aracılığı İ
SEFERİHİSAR’DA  İNOVASYON KONGRESİ  
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde Seferihisar Euphoria Aegean Resort &Spa Oteli’nde İnovasyon Ekosistemleri Aracılığı İle Değer Yaratmak: Disiplinler Arası Yaklaşımlar Kongresi düzenlendi. Her alanda yenilik anlamına gelen inovasyonun rekabet aracı olmanın ötesinde sürdürülebilirlik özelliği de sergilemesi gereken bir eko sistem unsuruna dönüştüğünü belirten Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken, üniversite olarak bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için  kongreyi düzenlediklerini söyledi. 
 
İNOVASYON HER YÖNÜYLE TARTIŞILDI
Kongre’de ana konuşmaları inovasyon konusunda uzun yıllara dayanan çalışmaları olan Minnesota Üniversite’sinden Prof.Dr. Shaker Zahra ile Stratejik Yönetim Merkezi Direktörü Gary S. Holmes’in gerçekleştirdiğini dile getiren Kesken, şöyle konuştu: “İnovasyon kavramı, stratejik rekabet aracı olmanın ötesinde sürdürülebilirlik özellik sergilemesi gereken bir ekosistem unsuruna dönüştü. Kongremiz, 18-19 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen İnovasyon Yönetimi Semineri ve Çalıştayı’nın ikinci ayağı olarak “Türk Üniversitelerinde İnovasyon Ekosistemi: Ortak Eylem Toplulukları ile Yaratıcılığın Güçlendirilmesi ve Ege Üniversitesi Modeli” projesi kapsamında gerçekleştirildi.  Ana tema olarak Kongrede inovatif Ekosistem Yaklaşımları: Sürdürülebilir Bir Ekosistemin İnşası, Girişimci ve 3. Nesil Üniversiteler, İnovasyon Kavramı ve Yaklaşımlarında Çeşitlilik: Paradigmal Değişimler tartışıldı. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen akademisyenler hem bu alandaki çalışmalarını paylaştı hem de kendi aralarında bir network oluşturdular. Koç Holding A.Ş.  İnovasyon ve Fikri Haklar Yöneticisi; Teknoloji ve Lisans Yöneticileri Derneği Genel Başkanı Samir Deliormanlı da Kongre’de görüşlerini ve bu konudaki tecrübelerini anlattı.” 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78