• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İzmir 22 °C

Ak Narlıdere’den Anlamlı Etkinlik

Ak Narlıdere’den Anlamlı Etkinlik
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / AK Parti Narlıdere İlçe Başkanlığı, ‘9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü’ dolayısıyla anlamlı bir konferans düzenledi.
AK NARLIDERE’DEN ANLAMLI ETKİNLİK
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
AK Parti Narlıdere İlçe Başkanlığı, ‘9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü’ dolayısıyla anlamlı bir konferans düzenledi. Konferansta sigaranın sağlığa olan zararlarından bahsedildi.  AK Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi konferans öncesi sürpriz bir kararla sigarayı bıraktığını duyurdu. Başkan Aslan, ilçe başkan yardımcıları Metin Yıldırım ve Muazzez Toker’in de sigarayı bırakma kampanyasına katıldıklarını, sigarayı bugünden itibaren bıraktıklarını ilan etti. 
 
AK Parti Narlıdere ilçe başkanlığı tarafından ‘9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü’ dolayısıyla Narlıdere Huzurevi camlı Köşk salonunda bir konferans düzenlendi. Konferansa Sivil Toplum Örgütleri ve Halkla İlişkilerden sorumlu AK Parti İzmir il başkan yardımcısı Nazmi Yılmaz, AK Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi, ilçe yönetimi, ana kademe, partililer ve vatandaşlar katıldı. İzmir halk sağlığı müdürlüğü ruh sağlığı şube müdürü Dr. Gülgün Çakmur gerçekleştirdiği sunumda sigaranın zararlarından bahsederek vatandaşları sigarayı bırakmaya davet etti.
 
BİLGİ VE YARDIMCILARI SİGARAYI BIRAKTI
Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi, “Bugünün önemine binaen bu etkinliği düzenledik. Çok acele oldu. Dün konuştuk. Bu fırsattı kaçırmayalım, birkaç kişiye sigara bıraktırırsak ne mutlu bize dedik. Çok hızlı geliştiği için çok profesyonel olmadı. Eksiklikler için özür diliyorum. 7 sene boyunca sigarayı bırakmıştım. Ancak yeniden başladım. Bugün sigarayı bıraktığımı bu salondan duyuruyorum. Artık Alman sigarası bile olsa içmeyeceğim. Bugün başkan yardımcılarımız Metin Yıldırım ve Muazzez Toker de sigarayı bıraktıklarını duyurdu. Sigara bırakmaya başka katılan olursa kardır. Ben sözü ehline vermek istiyorum. Dr. Gülgün Çakmur’a sözü bırakıyorum” dedi. 
 
CUMHURBAŞKANINA ARMAĞAN ETTİ
Etkinliği cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a armağan ettiklerini belirten Aslan Bilgi, “Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sigara konusundakini hassasiyetini hepimiz biliyoruz. Bu yüzden bu etkinliği cumhurbaşkanımıza armağan ediyoruz” dedi.
 
POTANSİYEL ZARAR SİGARA
Sigaranın zararları ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Dr. Gülgün Çakmur, “İlçe başkanımızı ve diğer arkadaşları kararlılığından dolayı kutluyorum. Bugünkü sloganımız kendinize bir iyilik yapın ve sigarayı bırakın. Ben bu anlamlı günde bu güzel etkinliği düzenlediğiniz için teşekkür ediyorum. İnsanlar sigarayı birbirinden görerek kullandığı için salgın diyoruz. Sigara kullanan kişi bugün çok fazla zararını görmüyor olabilir ama sigara hem bugün hem de yarın için potansiyel bir zarardır. Yarın çok daha büyük sorunlara neden olabilir” diyerek sigarayı bırakan ilçe başkanı ve yardımcılarını kutladı.
 
GELİŞMİŞ ÜLKELER ÜRETİYOR AZ GELİŞMİŞ ÜLKELER KULLANIYOR
Türkiye ve dünyada sigara kullanımından bahseden Dr. Çakmur, “Dünyada 1,3 milyar kişi sigara içiyor. Sigaranın üretildiği ülkeler genelde gelişmiş Avrupa ve Kuzey Amerika ülkeleri. Sigaranın pazarlandığı ülkeler ise az gelişmiş ve gelişmemiş ülkeler. Kuzey Amerika’da sigara tüketimi yüzde  4,7 iken bizim de içerisinde olduğumuz Asya’da kullanım yüzde 54 civarındadır. Gelişmiş ülkeler sigarayı üretiyorlar ama az gelişmiş ülkelere pazarlıyorlar. Çok gelişmiş ülkeler sigarayı daha az kullanıyor” dedi.
 
TÜRKİYE’DE ÖLÜMLERİN YÜZDE 27’Sİ SİGARADAN KAYNAKLI
Türkiye’deki ölümlerin yüzde 27’sinin Sigaraya bağlı hastalıklardan kaynaklandığını belirten Dr. Çakmur şunları dile getirdi,  “Türkiye’de ortalama her yıl 370 bin kişi hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin yüzde 27’si ne yazık ki sigaraya bağlı hastalıklardan meydana geliyor. Her sigara kullanıcısı mutlaka sigaraya bağlı bir hastalığa yakalanıyor. Sigaraya bağlı hastalıklardan ölenlerin yüzde 5’ini pasif içiciler oluşturuyor. Dünyada her yıl 4,9 milyon insan sigaraya bağlı hastalıklardan ölüyor. Tütün kullanımının Türkiye’ye maliyeti ise 50 milyar dolar.”
 
Dr. Çakmur sigaranın sağlığa olan zararlarıyla ile ilgili detaylı bilgiler verdi.  Konferans sonunda AK Parti ilçe başkanı Aslan Bilgi katkılarından dolayı Dr. Gülgün Çakmur’a teşekkür etti ve Türk bayrağı hediye etti.
 
İLK DEFA TALEP GELDİ
İl Sağlık Müdür Yardımcısı Vakkas Benli ise, AK Partili bir ilçe teşkilatından ilk defa sigara ile ilgili konferans talebi aldıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını belirtti. Benli, programa katılan AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Nazmi Yılmaz’a ve İlçe Başkanı Aslan Bilgi’ye düzenledikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında böylesine güzel bir konferansı hazırlattıkları için müteşekkir olduğunu belirtti. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78