• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İzmir 15 °C

Aliağa'dan Bakan Yıldırım'a Kısa Mesaj

Aliağa'dan Bakan Yıldırım'a Kısa Mesaj
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Bakırçay Gazetesi’ne konuşan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ın, kentin ulaşım sorununa yönelik yaptığı açıklamalar; CHP, MHP ve
ALİAĞA KAYMAKAMI YILMAZ’IN AÇIKLAMALARINA HEM TEPKİ, HEM DESTEK!
 
Bakırçay Gazetesi’ne konuşan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ın, kentin ulaşım sorununa yönelik yaptığı açıklamalar; CHP, MHP ve HDP saflarında takdirle karşılanırken, Aliağalı AK Partililerde ise şaşkınlığa neden oldu.
 
Kaymakam Yılmaz’ın, kamuoyunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a karşı ‘meydan okuma’ olarak yorumlanan açıklamaları; ilçede şok etkisi yarattı.
 
Çevreyolunun bir an önce bitirilmediği taktirde ileride doğacak trafik sıkışıklığı ile Aliağa’da hayatın durabileceği yönünde yaptığı açıklamalarıyla; halkın sorunlarına tercüman olduğunu belirten,  Kaymakam Yılmaz’a sosyal medya üzerinden teşekkür eden Aliağalı vatandaşlar, “Birilerinin ‘yolların kralı’ diye göklere çıkardığı Binali Yıldırım’dan Aliağa Kaymakamı’nın feryadına kulak vermesini istiyoruz” diyerek,  Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ın açıklamalarına destek verdi.
 
Kaymakam Yılmaz’ın açıklamalarına destek verenler kadar, tepki gösterenlerde oldu. Kaymakam Yılmaz’ın haddini aşan bir açıklamaya daha imza attığını dile getiren vatandaşlar, “Sayın Kaymakamımız üzerine vazife olmayan işlere burnunu sokmayı çok seviyor. Türkiye’nin dört bir yanını duble yollarla,  hızlı trenlerle, hava limanlarıyla donatan Sayın Ulaştırma Bakanımız sanki Aliağa’nın sorunlarını bilmiyor. Bu işler çocuk oyuncağı değil. Kaymakam Bey’den rica ediyoruz lütfen işine baksın” diyerek, Kaymakam Yılmaz’ı popülist davranmakla eleştirdi.
 
İŞTE O HABER
Bakırçay Gazetesi’nin yörede ses getiren Nuri Bilim imzalı haberi şöyle:  Yılan hikayesine dönen ve Menemen ilçesine kadar yapılan çevre yolu, Menemen, Aliağa ve Bergamalıları çileden çıkardı. 2-3 ay sonra Aliağa’da hizmete açılması beklenen APM terminali ile limana yanaşacak olan gemilerden yükleri götüren kamyon kervanı trafiği iyice kilitleyecek. Aliağa ilçesinin güvenli ve huzurlu bir ilçe olması için mücadele veren Kaymakam Bayram Yılmaz’ın en büyük sıkıntısı ise, PETLİM limanı ve APM terminalinin hizmete girmesi ile meydana gelecek trafik sorunu. Ekonomiye büyük ölçüde katkı sağlayacak ve Dünyanın sayılı liman ve terminaline sahip olacak olan Aliağa ve Aliağalıların şimdi tek derdi, sabah akşam Çanakkale yolunda yoğunlaşan trafik sıkıntısı ve daha sonra, daha da yoğunlaşacak trafik ile ulaşımda zorluk çekecekleri oldu. Sanayi ve birçok Petro kimya tesislerini içerisinde barındıran Aliağa’da 2-3 ay içerisinde Petlim limanı ve APM terminali açılışı yapılacak. Çok sayıda işsiz vatandaşın iş bulma imkanı sağladığı bu tesisler, Aliağa için paha biçilmez bir servet. Ama yıllardan beri çekilen trafik sorununa bir yenisi de ekleniyor. İzmir’den başlayarak Menemen ilçesi Egekent 2’ye kadar ulaşımda kolaylık sağlayan çevre otoyol. Her nedense Bergama ilçesine kadar uzanacak ve Çanakkale yolunu rahatlatacak olmasına rağmen bitirilemiyor. Bu çileyi çekecek ilçelerden biri de şüphesiz Aliağa olacaktır. Aliağa Kaymakamı  Bayram Yılmaz ve liman daire başkanı Behlül Karataş yaptıkları ayrı ayrı açıklamada bir tek nokta da birleştiler o da, Çevre yolun bir an önce bitirilmesi ve ileride doğacak trafik sıkışıklığı ile, Aliağa’da hayatın durabileceği.
 
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78