• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İzmir 23 °C

Ensarioğlu MÜSİAD Meclisinde

Ensarioğlu MÜSİAD Meclisinde
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / MÜSİAD İzmir Şubesi’nin Şubat ayı Dost Meclisi toplantısının konuğu AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu ol
MÜSİAD İZMİR DOST MECLİSİNE GALİP ENSARİOĞLU KATILDI
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
MÜSİAD İzmir Şubesi’nin Şubat ayı Dost Meclisi toplantısının konuğu AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu oldu. Wyndham İzmir Özdilek Oteli’nde gerçekleştirilen "Ülkemizde ve Güneydoğu’da Yaşanan Son Gelişmeler" konulu akşam yemekli Dost Meclisi toplantısına; AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, STK yöneticileri ve MÜSİAD üyeleri katıldı. Akşam yemeğinden sonra toplantı, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü’nün konuşması ile başladı.
 
Toplantıda açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü: “Şubat ayı dost meclisi toplantımızda AK Parti Diyarbakır Milletvekilimiz Mehmet Galip Ensarioğlu’nu ‘Ülkemizde ve Güneydoğu’da Yaşanan Son Gelişmeler’ hakkındaki sunumuyla konuk etmekten ve sizler ile buluşturmaktan dolayı mutluyuz.” dedi.
 
ÜLKÜ: "BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZLE YENECEĞİZ"
Siyasetçi olmadığını söyleyen Ümit Ülkü: “Bir iş insanı olarak son günlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarının da ekonomik gelişmemizi baltalamak için tekrar gün yüzüne çıktığını düşünüyor, birkaç hususun altını çizmek istiyorum. Ülke ekonomisi 14 yılda 3 misli kalkınmış ve 3 misli büyümüş, önemli bir noktaya gelmiştir. Ülke içinde refah payı giderek güçlenmiş, vatandaşın alım gücü artmış bununla beraber en önemlisi ülkedeki askeri vesayet gerilemiş ve ülkenin demokratikleşme adına damarları sonuna kadar açılmıştır. 
 
Eşit vatandaşlık çerçevesinde herkesin kendini rahatça ifade edeceği; kimliğinden, dininden, aidiyetinden, dolayı dışlanmadığı müreffeh bir ülkeye doğru adımlar atılmıştır. Bu süreç doğal olarak ülke içinde ve dışındaki Türkiye düşmanlarını rahatsız etmiştir. Devlet ilk defa topluma kulak vermeye başlamış, vatandaşlarının sorunlarına gerçekçi çözümler getirmiştir.
 
Sonuç olarak, Türkiye’nin son 14 yılda yakaladığı başarı ve istikrar, önümüzdeki yıllarda bölgemizde ve dünyada etkimizi artırma yönünde önemli bir fırsattır. Gelişme ve ilerleme yolunda önümüzde yıllardır en büyük engel olarak duran terör sorunu için hükumetin kararlı ve sabırlı duruşu, risk alma cesareti ve dirayetini doğru buluyor ve destekliyoruz.” dedi.
 
MÜSİAD olarak kuruldukları günden beri etnik ve dini her türlü ayrımcılığa karşı durmuş bir kurum olduklarını söyleyen Ülkü: “Çözüme yönelik katkı sağlamaya hazırız. Şubelerimizin yarısı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer almaktadır. Bölgeye yatırım yapmış ve bölgede yaşamaya devam eden binlerce üyeye sahip olan bir işadamları derneği olarak refahın, gelişmenin ve huzurun, yalnızca pozitif istikrarı yakalayabilmiş ortamlarda yeşerip büyüyeceğine inanıyoruz.
 
Buradan hareketle Güneydoğu Bölgemizde yaşananların birlik ve beraberliğimize engel olamayacağını bir kez daha belirmek istiyoruz. Yaşananlara karşı son derece duyarlı olmalıyız. Zaman, birlik olma; bu birlik ve beraberliği tüm dünyaya gösterme zamanıdır. Umarım bir an evvel bu akan kanlar son bulur ve ülkemize tekrardan huzur, kardeşlik ve barış ortamı hakim olur.” dedi.
 
"EMPERYALİST DEVLETLER 1. VE 2. DÜNYA SAVAŞLARINDA ORTADOĞU’YU İNŞA ETTİ"
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu ise, "Belki Cumhuriyet tarihi boyunca karşılaştığımız en hassas dönemdir bu dönem. Coğrafyaların bazen avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Bu coğrafya Kürt sorunu diye tabir ettiğiniz sorunu ele aldığınız zaman belki Yavuz’a kadar gidebilirsiniz ya da cumhuriyet ile başlatabilirsiniz. Son 30 yılını ayrı bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Ama Türkiye’nin böylesine önemli bir sorunu var. Bugün Ortadoğu’da dünya yeniden şekilleniyor. Emperyalistler 1. Dünya ve 2. Dünya Savaşları’nda Ortadoğu’yu dizayn etmişler ve paylaşmışlar. Bu coğrafyada baktığınız zaman Türkiye, İran ve Mısır haricinde kökü olan millet olan bir başka birini bulmazsınız." dedi.
 
"CESUR LİDER ÜSTLENDİ"
Kürt sorununa değinen Ensarioğlu, "2005 yılında ilk defa cesur bir lider çıktı Diyarbakır Meydanı’nda dedi ki: ‘Kürt sorunu vardır. Bu sorun benim sorunumdur. Devletler yanlış yapabilir. Bizim devletimiz de yanlış yapmıştır ve ben bu sorunu çözeceğim.’ diyerek 90 yıllık ret ve inkar asimilasyona son vermiştir. Bu sorunun varlığını kabul ettikten sonra Kürtlerin hakları nelerdir bunların tartışması davam etmiştir. 2005 yılından bugüne kadar da yüzlerce reform yapılmıştır Kürtler için. Bir taraftan bu sorunu çözmeye çalışırken bir taraftan bu sorunun ürettiği bir şiddet sorunu vardır. 30 yıldır bu sorun bir de şiddet oluşturmuştur. 50 binin üzerinde insan ölmüş, ülkenin 400 milyar dolar kaynağı heba olmuş. Sorunu halkla çözersiniz, sorunu Türkiye ile çözersiniz. Bugüne kadar hiçbir lider buna cesaret edemedi. Sayın Özal bir zamanlar bu işlerden bahsetti. Özal’ın öldürüldüğü söylenir, Özal’ın ölümünün üzerindeki sır perdesi hala aralanmamıştır. Mesut Yılmaz bir şeyler söylemeye çalıştı onun da başına gelmedik kalmadı. 2005’ten sonra Sayın Tayyip Erdoğan riski aldı, cesareti ve liderliğini gösterdi. Çünkü Türkiye bu sorunla yoluna devam edemezdi, bu sorunla Türkiye dışarı açılamazdı, bu sorunla Türkiye büyüyemezdi" dedi.
 
"HİÇBİR PAZARLIK YAPILMADI"
Milli Birlik ve Kardeşlik sürecinin 2 buçuk yıl sürdüğünü belirten Ensarioğlu, "Aslında bu süreç çok iyi niyetle başlatıldı. Örgütün lideri ile hiçbir pazarlık yapılmadı. Sadece Cumhuriyet’in demokratikleşmesi ve ortak Vatan temelinde bu sorunun şiddetten arındırılması hedefleniyordu ve örgüt de aslında kendini lağvetmeye hazırdı. Böyle konuşulmuştu ancak bu süreç başladıktan sonra Suriye krizi başladı. Suriye’de iç savaş başladıktan sonra Esad rejimi, kendince iç savaşın sorununu Türkiye’yi görerek, ‘Siz benim başıma bu meseleyi açtınızsa ben de sizin başınıza bela açarım’ dedi ve kendi ülkesinin kuzeyini PYD’ye teslim etti. 7 Haziran seçimlerinden sonra hepimizin bildiği gibi PKK çıkıp ‘Ben ateşkes sürecini bozdum’ dedi. Gerekçe olarak da ‘Dolmabahçe mutabakatını Tayyip Erdoğan yok saydı, Cumhurbaşkanı masayı devirdi, hükümet sert konuştu, devlet yanlış yürüttü, bizi kandırıyorlar’ gibi şeyler söylediler." diye konuştu.
 
Gecenin sonunda MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu’na gecenin anısına plaket takdim etti. / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78