• BIST 9524.59
  • Altın 2500.666
  • Dolar 32.5483
  • Euro 34.667
  • İzmir 16 °C

Türk Balıkları Alman Sofralarının Baş Tacı

Türk Balıkları Alman Sofralarının Baş Tacı
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Avrupa’da tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Almanya’nın Bremen kentinde, 14-16 Şubat 2016 ta
TÜRK BALIKLARI ALMAN SOFRALARININ BAŞ TACI
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Avrupa’da tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Almanya’nın Bremen kentinde, 14-16 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenen Fish International 2016 Fuarı’na katılım sağlayan STG, su ürünlerimizi başta Almanlar olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen ziyaretçilere tanıtarak ülkemizi temsil etti. 
 
Türkiye’de 2015 yılında ihracatını düşüş yaşamayan nadir sektörler arasında yer alan ihracatın yıldızı su ürünleri sektörünün yurtiçi ve yurtdışındaki tanıtım elçisi STG, önemli ihracat pazarlarından olan Almanya’daki fuara bu yıl 4. defa katıldı. 
 
Türkiye’nin su ürünleri ihracatında üçüncü büyük pazar konumundaki Almanya’ya su ürünleri ihracatımız 2015 yılında yüzde 9 artarak 62 milyon Avro’ya yükseldi. Avrupalılar, temizlenmiş, ısıl işlem görmüş, tüketime hazır halde balık talep ediyor.
 
Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel “Önceki yıllara göre Fish International fuarının çok daha iyi yerlere geldiğini gözlemledik. Bu yıl Fuara katılım sağlayan Türk Firma sayısında da artış yaşandı. Almanya’ya başta çipura, levrek ve alabalık olmak çok çeşitli su ürünleri ihraç ediyoruz. Özellikle çipura, ihracatımızın parlayan yıldızı oldu. Ülkemizde önemli miktarda Alman turist ağırlamamızın da balıklarımızın Almanlar tarafından beğenilmesinde rol oynadığını düşünüyoruz” diye konuştu.
 
AVRUPALILAR TEMİZLENMİŞ, TÜKETİME HAZIR BALIK İSTİYOR
Ege Su Ürünleri Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, fuarda gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirterek şöyle devam etti: 
“Tanıtım Grubumuz, 2 yılda bir gerçekleştirilen Fish International Fuarı’na 4. Defa katılıyor. Bu fuarda bir kez daha gördük ki, Avrupalılar temizlenmiş, ısıl işlem görmüş, tüketime hazır halde balık talep ediyorlar. Balıklarımız, gerek burada yaşayan Türk vatandaşlarımız gerekse Almanlar tarafından tercih ediliyor. Almanya’ya 2014 yılında 57 milyon avro olarak gerçekleşen su ürünleri ihracatımız, 2015 yılında 62 milyon avroya yükseldi. Almanya, en çok su ürünleri ihracatı gerçekleştirdiğimiz 3. Ülke olması sebebiyle de bizim için önemli bir Pazar olmaya devam ediyor.”  
 
Bu yıl 15.si düzenlenen Fish International Fuarı’na 22 ülkeden 273 firma katılırken, fuarı 3 günde yaklaşık 11.000 kişi ziyaret etti. Türkiye’den 6 firmanın katılımcı olarak yer aldığı fuara üretici/ihracatçı firmalar, toptancılar, otel, restaurant, catering hizmeti veren işletmelerin ilgisi yoğundu. STG’nin 32 m2 standla katılım sağladığı fuar süresince Şef Recep Kırhan ve Timur Özakcan tarafından değişik sunumlarla hazırlanan fileto levrek ve çipura, fuar süresince yaklaşık 3000 ziyaretçiye ikram edildi ve büyük beğeni topladı.
 
Bremen Fish International 2016 Fuarı’nda STG stanıdın 15 Şubat 2016 tarihinde Türkiye’nin Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay ve 16 Şubat 2016 tarihinde ise Hannover Ticaret Ataşesi Ruhi Deniz ziyaret etti. Fuarda, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, STG Başkanı Melih İşliel, STG Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Aksoy, Osman Özpek, Abdulkadir Yeniçıkan ve EİB Uzman Yardımcısı Neslihan Ersan Türkiye’yi temsil etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78