• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İzmir 22 °C

Aliağa’nın Güreş Ağası Abdürrahim Aydemir

Aliağa’nın Güreş Ağası Abdürrahim Aydemir
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Geleneksel Helvacı Yağlı Güreşleri’nin
ALİAĞA’NIN GÜREŞ AĞASI ABDÜRRAHİM AYDEMİR
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Geleneksel Helvacı Yağlı Güreşleri’nin ağası Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir oldu.
 
İki yıl aradan sonra Aliağa’nın Helvacı Mahallesi’nde 13'üncüsü düzenlenen Geleneksel Helvacı Yağlı Güreşleri  davulundan zurnasına, peşrevinden cazgırına, okunan manilerine kadar Türk örf ve adetlerine uygun olarak gerçekleştirildi. Güreş Şöleni’nde güreşlerinin en temel öğelerinden biri olan ağalık seçimi de yapıldı. Tören alanına getirilen koç,  güreş ağasını belirlemek için açık artırmaya çıkarıldı. Ağalık arttırmasına; Erikçi Emlak Sahibi Abdullah Erikçi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İrfan Aras ve Aliağa MHP İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir katıldı. 
 
13. Geleneksel Helvacı Yağlı Güreşleri’nin bu yılki ağa seçimi için satışa çıkarılan koçun açık arttırmasının açılış fiyatını Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar belirledi.
Türkiye’nin en genç cazgırı Şerif Ali Esen’in sunumu eşliğinde gerçekleştirilen arttırma 2 bin liradan açıldı. Abdürrahim Aydemir bu tutarı 2 bin 500, Abdullah Erikçi 2 bin 700, İrfan Aras ise 3 bin liraya yükseltti. Üç ağa adayı arasında büyük bir çekişme yaşandı. Aras, bedelin 7 bin 600 liraya kadar yükselmesiyle birlikte arttırımdan çekildiğini açıkladı. Erikçi ise 7 bin 700 lirada arttırımdan çekildi. Arttırım 7 bin 700 lirada kalmasına rağmen tribünlerden gelen yoğun isteğe kayıtsız kalmayan Aydemir, bedeli 10 bin liraya yükselterek, 13. Geleneksel Helvacı Yağlı Güreşleri’nin ağası oldu.
 
Aydemir, daha sonra davul zurna eşliğinde Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt ile birlikte tribünlerdeki güreş severleri selamladı.
 
Geleneksel Helvacı Yağlı Güreşleri’nin büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildiğini belirten MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir, “Yağlı güreş, geleneksel Türk sporları içinde ön sıralarda yer alan bir spor dalıdır. Ata Sporumuz olan güreşi yaşatmak için güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum. Başta Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar olmak üzere bu organizasyona katkı sunan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78