• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İzmir 21 °C

ALTO Makedon Heyeti Ağırladı

ALTO Makedon Heyeti Ağırladı
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, 23 Nisan Ulusal Egemenlik
ALTO MAKEDON HEYETE ALİAĞA SANAYİSİNİ ANLATTI
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, İzmir’in Aliağa ilçesine gelen Makedonya’nın Radoviş heyetini makamında ağırladı ve daha sonra Aliağa’yı ve Aliağa sanayisini Makedon yetkililere yerinde gösterdi.
 
Ziyaretler Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) ile başlarken, Petrokimya ve Rafineri bölgesi, Gemi Söküm bölgesi ve Nemrut limanlar bölgesinde Ege Gübre limanı ile devam etti ve ardından demir çelik bölgesi ile son buldu.
 
BU GÜÇLÜ BAĞI TİCARİ İLİŞKİLERLE DAHA DA GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ
Kabulde yaptığı konuşmada tarihsel ve kültürel bağlarımızın bulunduğu Makedonyalı kardeşlerimizi ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Bu güçlü bağı ticari ilişkilerle daha da güçlendirmek istiyoruz’’ dedi.
 
Ziyarette Makedon heyete Aliağa ekonomisi hakkında bilgiler veren Saka, “Aliağa limanları yılda 5 bin geminin geldiği, 48 milyon tonun üzerinde elleçlemenin yapıldığı ve dış ticaret hacminin 21 milyar dolar olduğu Akdeniz ve Ege’de ülkemize stratejik üstünlük sağlayan dev bir dış ticaret noktası konumunda. İlçemizdeki demir çelik sektörü, Türkiye demir çelik üretiminin yüzde 24’ünü karşılıyor. Türkiye’nin tek gemi söküm bölgesi Aliağa’da. Bölgemizde enerji sektörü de çok hızlı gelişiyor. Şu an 3 bin 500 Megavat elektrik üretilen Aliağa'da, projelerin de tamamlanması ile kısa süre içinde 5 bin Megavat elektrik üretiliyor olacak” dedi.
 
MAKEDONYA’NIN AVRUPA’YA OLAN COĞRAFİ YAKINLIĞININ BÜYÜK AVANTAJ
Makedonya’nın Avrupa’ya olan coğrafi yakınlığının büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Saka, “Makedonya Avrupa’nın göbeğinde ve 650 milyon nüfusluk bir pazara hitap ediyor. Yatırımcıya çok cazip imkanlar sunuyorlar. Makedonya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmine Aliağa’lı sanayici ve işadamları da katkı koyabilirse memnun oluruz. Bu birlikteliğin hem üyelerimize, hem Makedon kardeşlerimize hem de iki ülke adına yararlı olacağına inanıyorum” dedi.
 
‘TÜRKİYE GÜÇLÜYSE BİZDE GÜÇLÜYÜZ’
Ziyarette Makedonya ekonomisi, dinamikleri ve Radoviş hakkında bilgiler veren Radoviş Belediye Başkan Yardımcısı Enis Ömer, Makedonya için Türkiye’nin çok önemli olduğunu, Türkiye’nin güçlü ve başarılı olduğunda Makedonya’nın da güçleneceğini ve başarılı olacağını söyledi.
 
TÜRK İŞADAMLARI MAKEDONYA’YA YATIRIM YAPMALI
Makedonya’nın hedefinin Türk yatırımcılar için çekici hale getirecek ticaret ortamının sağlanması olduğunu söyleyen Ömer, "Makedonya, Türk yatırımcılara açık, Türk şirketleri yatırımlarını buraya taşıyabilir. Makedonya'nın yatırımcılara sunduğu fırsatlar arasında düşük vergi, ucuz arazi, rekabetçi işgücü ve üretim tesislerine verilen teşvikler de var. Eminim ki, bundan sonra iki ülke, iki şehir potansiyelini harekete geçirir. Sizleri Radoviş’te, ülkemizde ağırlamaktan son derece memnuniyet duyarız. Ülkemizde daha çok Türk işadamının yatırım yapmasını, iki ülke arasındaki ticareti arttırmasını arzu ediyoruz” dedi. / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78