• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İzmir 25 °C

En Küçük Başpehlivan Bilgehan Oldu

En Küçük Başpehlivan Bilgehan Oldu
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / 13. Geleneksel Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Kis
GELECEĞİN KIRKPINAR ŞAMPİYONU İLK DEFA ER MEYDANINA İNDİ
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
13. Geleneksel Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Kispet giyerek çimlerin üzerine çıkan 17 aylık Bilgehan bebek güreşlerin maskotu oldu.
 
Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri 32 Başpehlivanın katılımıyla gerçekleşti. Kıran kırana mücadelelerin yaşandığı bu dev organizasyona 17 aylık Bilgehan Acar damga vurdu.
 
Başpehlivanların tanıtımı esnasında giydiği mini kispetiyle er meydanına inen Bilgehan bebek organizasyonun neşesi oldu. Türkiye’nin en genç cazgırı Şerif Ali Esen, başpehlivanlarla birlikle er meydanına inen Bilgehan bebeği Helvacı’nın geleceğin Kırkpınar Şampiyonu olarak anons etti. Güreş severler tarafından ayakta alkışlanan minik pehlivan, şölen havasında geçen güreşlerin adeta maskotu oldu.
Şirinliğiyle yüzlerde tebessüm bırakan Bilgehan bebek, Türkiye’nin birbirinden ünlü başpehlivanlarıyla birlikte kol bağladı.  Pehlivanlar Bilgehan bebekle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi.
 
Bilgehan bebek manda derisinden yapılmış özel yapım kispetiyle tıpkı yetişkin pehlivanlar gibi yağlanarak ve peşrev çekerek er meydanına indi. Ancak karşısına rakip çıkmaya cesaret edemeyince kendi kategorisinde Bilgehan bebek başpehlivan seçildi.
 
13. Geleneksel Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri organizasyonunu üstlenen ve Bilgehan bebeğin babası olan eski pehlivanlardan Adil Acar, ‘ağaç yaşken eğilir’ atasözüne atıfta bulunarak, “Bugün ilk defa kispet giyerek er meydanına inen oğlum Bilgehan organizasyonumuza neşe katmış oldu. Gelecekte tercih mutlaka yine kendisinin olacaktır. Ancak tıpkı ataları ve benim gibi bir pehlivan olacağına canı yürekten inanıyorum. Farkındaysanız Bilgehan bu günkü durumundan çok memnun görünüyor. Onun yerinde başka bir çocuk olsaydı muhtemelen ağlardı” dedi.
 
Başpehlivanlığı ilan edildikten sonra tribüne çıkan Bilgehan bebeği, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da bir süre kucağına alıp sevdi. Minik pehlivanın kendileri için sürpriz olduğunu belirten Başkan Acar, “Önceden haberimiz olsaydı bu yiğide özel bir kupa yaptırırdık. Böylelikle geleceğin Kırkpınar şampiyonu da ilk kupasını bizim elimizden almış olurdu” dedi. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78