• BIST 9693.46
  • Altın 2494.511
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.6886
  • İzmir 17 °C

Çarşıda Anneler Günü Hareketliliği

Çarşıda Anneler Günü Hareketliliği
Aliağa Haberleri / İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Bizi dünyaya getiren hayatımızın vazgeçilmezi annelerimize olan
ÇARŞIDA ANNELER GÜNÜ HAREKETLİLİĞİ
Aliağa Haberleri / İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
Bizi dünyaya getiren hayatımızın vazgeçilmezi annelerimize olan bağlılığımızı ve sevgimizi iletmek için bir fırsat olan Anneler Günü yaklaşırken alışveriş merkezleri ve çarşılarda tatlı bir telaş başladı.
 
Annelerimize verilecek en güzel hediye daimi saygı ve sonsuz sevgi hiç şüphesiz, ancak, yarım elma bir parça gönül alma tadında bir hediye de, bu özel günün olmazsa olmazı.
 
Anneler günü için hummalı bir çalışma içine giren, hazırlıklara başlayan ve özel indirimler yaparak satışlarını hareketlendirmeye çalışan esnaf, vatandaşlara geniş ürün yelpazesi ve cazip fiyatlarla birçok alternatif sunuyor.
Mağaza sahipleri, Anneler Günü nedeniyle satışlarının yüzde 20-50 oranında arttığını belirtirken, yaşanan canlılıktan duydukları memnuniyeti de dile getiriyorlar. 
 
KİŞİSEL DEĞİL EV İHTİYACI HEDİYELER ALINIYOR
Aliağa İstiklal Caddesi üzerindeki Galeri Çalışkan Mağazası Müdürü Gülcan Yılmaz, anneler günü öncesinde piyasaların yavaş yavaş kıpırdanmaya başladığını ifade ederek, “Haftaya güzel başladık fakat son iki gün daha da hareketlenmesini bekliyoruz. Anneler günü için özel hazırlıklarımız oldu. Vitrin tasarımımızı annelerimize göre yaptık. Fiyatları daha uygun olan zücaciye ve tekstil ürünlerimiz revaçta. Vatandaşlar bütçelerine göre çam sakızı çoban armağanı ufak tefek şeyler alıyorlar. Annelerine hediye almak isteyenler bazı vatandaşlar ise kişisel değil ev ihtiyacı olan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı gibi hediyeler almayı tercih ediyorlar” dedi.
 
ALTIN VE PIRLANTADA YAPILAN İNDİRİM CAZİP GELİYOR
Annelerine tektaş yüzük, kolye ve bilezik gibi ziynet eşyası hediye etmek isteyenler ise soluğu kuyumcularda alıyor. Tüm özel günlerde olduğu gibi Anneler Günü için de hazırlıklarını tamamlayan kuyumcu esnafı, yüzde 50’ye varan indirimlerle de müşterileri çekme peşinde.
 
İzmir Caddesi’nde Kuyumculuk yapan Damla Ok Er ile Büşra Ok da, geçtiğimiz yıllarda rağbet gören ürünlerden oluşan koleksiyonların satışını yaptıklarını dile getirerek, “Anneler gününe az bir süre kala vatandaşlar anneleri için kendilerini hatırlatacak kuyum eşyaları alıyorlar. Özellikle tektaş yüzükler ve kolyeler, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da oldukça revaçta. Yüzde 50’ye varan indirimler de vatandaşlara oldukça cazip geliyor” diyerek tüm annelerin bu özel gününü kutladı. 
 
İNSANLARIMIZDA ÇİÇEK KÜLTÜRÜ OTURUYOR
Piyasada bulunan birçok hediyelik eşya içinden annesine bir hediye beğenemeyen veyahut hediye alma işini son günlere bırakanların olmazsa olmaz hediyesi yine çiçek buketleri olacak gibi. Birbirinden güzel rengarenk çiçeklerle vitrinlerini süsleyen çiçekçiler, 7’den 70’e tüm vatandaşlara hitap ediyor.
 
Burcu Çiçekçiliğin sahibi Hüseyin Fidan, toplumda yavaş yavaş çiçek kültürünün oturmaya başladığını söyleyerek, “İnsanlarımız önceden çiçeğe para vermeye sıcak bakmıyorlardı. Son zamanlarda bu ön yargı kırıldı ve çiçeğe olan bakış açısı değişti. Artık çiçek, sadece özel günlerde alınan bir hediye olmaktan ziyade yılın diğer günlerinde de insanlarımız tarafından sevdiklerine alınan bir hediye oldu. Biz de sevenlerin elçisi olarak anneler gününe özel çiçek aranjmanları ve saksılar hazırladık. Annelerimizin ayağına kadar çiçeklerini teslim edeceğiz. Pelüş oyuncaklar ve buketler yine en fazla rağbet gören ürünlerimiz. Çiçek olarak da karanfil ve mevsim çiçekleri çok satıyor” diye ifade etti. 
 
PTT’DEN ANNELER GÜNÜNE ÖZEL İNDİRİM
Öte yandan her sene olduğu gibi Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü’nün Anneler Günü’ne özel mektup gönderme kampanyası başladı.
Bu kapsamda, kampanyaya özel ücretsiz dağıtılmak üzere bastırılan 1 milyon mektup kağıdı ve zarfı, indirim ve kampanya afişleriyle, başmüdürlüklere gönderildi. Anneler Günü dolayısıyla 3-7 Mayıs tarihlerinde posta kargosu ile APS (Acele Posta Servisi) kurye yurt içi gönderilerine yüzde 10 indirim uygulanacağı kaydedildi.
 
ANNELER GÜNÜNÜN TARİHÇESİ
Philadelphialı Anna Jarvis, annesinin ölüm tarihi olan mayıs ayının ikinci pazarının "Anneler Günü" kutlanması için 1907'de başlattığı kampanya, bugünün annelere adanmasını sağladı.
 
Türkiye'de mayıs ayının ikinci Pazar kutladığımız Anneler günü ilk olarak 1955 yılında kutlanmıştır. Türkiye'de Türk Kadınlar Birliğinin girişimiyle, her yıl mayıs ayının ikinci pazar gününün "Anneler Günü" olarak kutlanmasına karar verildi. 1955 Yılında, yılın annesi Nene Hatun seçilmiştir. Nene Hatun, Erzurum'da 22 Mayıs 1955'te zatürree hastalığından dolayı 98 yaşında vefat ettiği yılda ödülü almıştır.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78