• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İzmir 16 °C

Hacıömerli Mahallesi’nde Yağmur Duası

Hacıömerli Mahallesi’nde Yağmur Duası
Aliağa Haberleri / İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / zmir’in Aliağa ilçesine bağlı Hacıömerli Mahallesi sakinleri be
KÖYLÜLER YAĞMUR DUASI YAPACAK
Aliağa Haberleri / İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Hacıömerli Mahallesi sakinleri beklenen yağışların toprağa düşmemesi üzerine yağmur duasına çıkacak. 8 Mayıs Pazar günü köy girişinde yapılacak yağmur duasına katılacak vatandaşlar, ellerini yağmur için semaya açacak.
 
Öte yandan yapılacak olan yağmur duası ile birlikte Mevlid-i Şerif okunacak. Çevre mahallelerden de katılımın yoğun olması beklenen programın ardından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunulacak.
 
Yağmur duasına tüm mahalle halkını ve çevre mahalle sakinlerini davet eden Hacıömerli Mahalle Muhtarı Ali Dündar, Pazar günü hem yağmur duasının yapılacağını hem de yapılacak olan ikramlar ile köy hayrının gerçekleştirileceğini söyledi.
 
YAĞMUR DUASI
Yağmur duası, uzun zaman yağmurun yağmadığı bölgelerde oluşan kuraklık zamanında, Allah'ın yağmur yağdırmasını istemek için yöre halkının toplu halde dua etmeleridir. Yağmur duasına fıkıh dilinde "istiska" adı verilir. Bunun anlamı yağmur yağmasını talep etmektir. Yağmur duası yapma sünnettir. Peygamberimiz (S.A.V.) ve halifeleri de yağmur duasında bulunmuştur. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78