• BIST 9693.05
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C

Afyonluların Ağası Şimşek

Afyonluların Ağası Şimşek
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / İzmir'in Aliağa ilçesinde, 'Afyonkarahisar Kültür ve dayanışma Derneği’nin düzenlediği geleneksel 14. Katmer Şenliği'ne katılan eski Ulaştırma Bakanı, AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Binali Yıl

ESKİ ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM AFYONLULARIN FAHRİ KATMER AĞASI  OLDU.

 

AFYONLULARIN AĞASI ADEM ŞİMŞEK

 

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / İzmir'in Aliağa ilçesinde, 'Afyonkarahisar Kültür ve dayanışma Derneği"nin düzenlediği  geleneksel 14.  Katmer Şenliği'ne katılan eski Ulaştırma Bakanı, AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Binali Yıldırım 'Fahri Katmer Ağası' oldu.

 

 

Aliağa Çamlık Piknik Alanında 14.'sü düzenlenen Katmer Şenliği'ne eski bakan Binali Yıldırım, Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkanı Ö. Turgut Oğuz, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Alaattin Yüksel , AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayları Uğur Türkan, Müjde Özkumova, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve vatandaşlar katıldı.

Afyonkarahisar'ın, Ege Bölgesi'nin kavşak noktası olduğunu belirten Binali Yıldırım, Afyonkarahisar'a yapılan çalışmalardan bahsetti. 420 kilometre bölünmüş yol yaptıklarına değinen Yıldırım, Afyonkarahisar, Kütahya ve uşak arasına havaalanı yapımının devam ettiğini söyledi.

Yapılan havaalanının isminin çekişme konusu olduğuna değinen Yıldırım, havaalanına 3 şehrin ismini vermek yerine Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olduğu için 'Zafer' ismini verdiklerini ifade etti.

Geçen yıl düzenlenen katmer şenliğinde  13. Katmer  Ağası olan İsa Önal'a plaketini veren Yıldırım, 14.'sü yapılan şenliklerin dernek yönetim kurulu kararı ile dernek başkanı Ramazan Karaçor tarafından Fahri Katmer Ağası ilan edilirken, bu yılki Katmer  ağasının seçilmesi için satışa çıkarılan Koç"un açık artırmasını  Binali Yıldırım Yaptı.  Katmer Ağalığı için  açık artırmaya çıkarılan Koç'a 15 bin lira veren Gemi  Geri dönüşün sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek oldu.  Gemisander Başkanı  Adem Şimşek 14. Katmer Şöleninde katmer Ağası oldu. Şimşek dernek  etkinliklerinde kullanılması için 15 bin liraya satın aldığı koç"u bağışladı. Şenlikte vatandaşlara katmer ve ayran servisi edildi. Afyonkarahisar belediyesi Folklor Ekibi  Afyon yöresine ait halk oyunlarını sergiledi. TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Şifa Yılmaz ise yöresel türküler ile gelen konukları coşturdu.

 

ULAŞTIRMA ESKİ BAKANI BİNALİ YILDIRIM ALİAĞA"DA AFYONKARAHİSAR KÜLTÜR EĞİTİM VE DAYANIŞMA DERNEĞİ"NİN KATMER ŞÖLENİNE KATILDI

YILDIRIM: “AĞALIK SİZİN OLSUN,HİZMET ETMEK BİZE YETER. EFELİK SİZİN OLSUN, HİZMET BİZİM OLSUN”    

Ulaştırma Eski Bakanı AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, “Bize hizmetkarlık düşer. Ağalık sizin olsun, efelik sizin olsun. Hizmet bizim olsun” dedi.  Etkinliğin "Koç Ağası" seçimi bölümünde Aliağa Afyonkarahisarlılar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği (AKED) Başkanı Ramazan Karaçor, Koç Ağasını belirlemesi için Ulaştırma Eski Bakanı Yıldırım"ı sahneye davet etti.  Yıldırım, geçen yılın Koç Ağası AK Parti İzmir İl Genel Meclisi Eski Üyesi İsa Önal"a plaket verdi. Yıldırım, Afyonkarahisarlılar Derneği"ne verdiği destekten dolayı Önal"a teşekkür ederek plaketini verdi.      Yıldırım daha sonra havanın sıcak olduğunu bu nedenle de fazla beklemeyi engellemek için Koç Ağası açık artırımını 5 bin lira ile başlattı.      Yıldırım"ın “Yeni Ağayı bekliyoruz. Ağalar meydana çıksın bakalım” dedi. Bunun üzerine bir vatandaş Eski Bakan Yıldırım"a "Ağa olarak sizi görmek istiyoruz" diye seslenmesi  üzerine “Bizim Ağalıkla ne işimiz var” karşılığını verdi.  Yıldırım, şöyle dedi: “Siz zaten Aliağa"da oturuyorsunuz. Onun için Ağa sizsiniz. Bize hizmetkârlık düşer. Ağalık sizin olsun, hizmet etmek bize yeter.  Efelik sizin olsun, hizmet bizim olsun.”   Yapılan açık artırmada koça 15 bin lira veren Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek yeni Koç Ağası olmaya hak kazandı.  Yıldırım, Afyonkarahisarlıların Aliağa"da bir etkinliğine katılacağını Afyonkarahisarlı olan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu"na  ilettiğini ve bir mesajının olup olmadığını sorduğunu da söyledi.  Eroğlu"da "selamlarımı ilet" mesajını aldıktan sonra "yani seçime dönük olarak bir şey söylemeyeyim mi?"dediğini belirten Yıldırım, Buna karşılık Eroğlu"nun "Benim Hemşerilerim seçimlerde ne yapacağını, kime oy vereceğini çok iyi bilirler” karşılığını verdiğini aktardı.      Etkinliğe AK Parti İzmir Milletvekili Adayları Aydın Şengül , Müjde Özkumova ve Uğur Türkan"ın yanı sıra, AK Parti İzmir İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Yılmaz, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Aliağa Eski Belediye Başkanı Tansu Kaya ve AK Parti Aliağa İlçe Genel Sekreteri Şule Akman Yıldırım da katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78