• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İzmir 15 °C

Aliağa Kişiye Özel MUM Üretiyor

Aliağa Kişiye Özel MUM Üretiyor
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Aliağa Belediyesi’nin kadınların el emeğinin değerlendirebilmesi ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla açtığı yaklaşık 2,5 yıl önce hayata geçirdiği Kadın Emeğini Değerlendirme Projesi (ALKED) kadınlara

ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN PROJESİYLE MUM YAPIMINI ÖĞRENEN KADINLAR, HARİKALAR YARATIYOR..


ALİAĞA’LI KADINLAR ÜRETİYOR, KAZANIYOR...


ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN KADINLARIN EL EMEĞİNİ DEĞERLENDİREBİLMESİ AMACIYLA ALKED BÜNYESİNDE AÇTIĞI KURSLAR KADINLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR.


SİPAŞİNİZE GÖRE MUM ÜRETİMİ ALKED’TE

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Aliağa Belediyesi’nin kadınların el emeğinin değerlendirebilmesi ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla açtığı yaklaşık 2,5 yıl önce hayata geçirdiği Kadın Emeğini Değerlendirme Projesi (ALKED) kadınlara gelir kapısı oluyor. Kentin farklı noktalarında açılan ücretsiz kurslarla kadınların meslek edinmelerini ve ürettikleriyle gelir elde etmelerini hedefleyen Aliağa Belediyesi’nin, Yeni Mahalle Muhtarlığı Binası’nda devam eden mum kursu yoğun ilgi görüyor.


SİPARİŞİ GÖRE HER TÜRLÜ MUM YAPIMI
Aliağa Belediyesi, Kadınların meslek edinmesi ve ekonomik gelir elde etmesi amacıyla 2,5 yıl önce bir projeye start verdi. Aliağa Kadın Emeğini Değerlendirme Projesi kapsamında, takıdan çiçek yapımına, hasır örmeciliğinden dekoratif ev aksesuarı yapımına kadar çok sayıda kurs ücretsiz olarak veriliyor. ALKED’in 1 ay önce başlattığı mum yapım kursu ise kadınlardan büyük ilgi gördü. 92 saatlik mum yapım kursunun sonunda mum yapmayı öğrenen kadınların ürettikleri mumlar hediyelik eşya satan mağazaların vitrinlerini süslüyor. Kursiyerler, kişi ve kurumlar için de üretim yaparak aile bütçelerine gelir elde ediyor.

BAŞKAN OĞUZ; PROJEMİZ AMACINA ULAŞTI
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, her bir kadının aile ekonomisini ayakta tutan kahraman olduğunu ifade ederek, “Kadınlarımızın iş yaşamına katılması, el becerisi, meslek kazanarak gelir elde etmesine büyük önem veriyoruz. 2,5 yıl önce başladığımız kurslarımız bu anlamda önemli bir boşluğu dolduruyor” dedi.


Başkan Oğuz, “Tüm kurslarımızı ücretsiz veriyoruz. Kadınlarımız kurslarımız ardından dilerse evlerinde dilerse atölyemizde üretimleri gerçekleştirerek ürettikleri ürünleri pazarlayarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyor. Siparişe göre kişi ya da kurumlar için de üretim yapıyorlar. Engelli vatandaşlarımız da kurslarımıza büyük ilgi gösteriyor. Üretim yapanlar, Aliağa’da hediyelik eşya satıcılarından sipariş alıyor. Projemiz amacına ulaştı, kadınlarımız katma değer yaratmayı başardı. Kursumuzun kapıları tüm kadınlarımıza açık.” dedi.

HABER GÖRSELLERİ İÇİN LİNKLERE TIKLAYINIZ

FOTO 1 http://dosya.aliaga.bel.tr/bultenfoto/2012/20012012/aliaga-mum.jpg

FOTO 2 http://dosya.aliaga.bel.tr/bultenfoto/2012/20012012/aliaga-mum1.jpg

FOTO 3 http://dosya.aliaga.bel.tr/bultenfoto/2012/20012012/aliaga-mum2.jpg

FOTO 4 http://dosya.aliaga.bel.tr/bultenfoto/2012/20012012/aliaga-mum3.jpg

FOTO 5 http://dosya.aliaga.bel.tr/bultenfoto/2012/20012012/aliaga-mum4.jpg
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78