• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İzmir 16 °C

Turgut Oğuz Aliağa'ya 10 Milyar Dolar Gelecek

Turgut Oğuz Aliağa'ya 10 Milyar Dolar Gelecek
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, enerji, petro kimya, rafineri gibi Türkiye’nin stratejik sanayi sektörlerine ev sahipliği yapan İzmir’in Aliağa ilçesinin yeni yatırımlarla çok hızlı büyüyeceğini söyledi.
ALİAĞA, KARTOPU GİBİ HIZLI BÜYÜYECEK
 
ALİAĞA, YENİ YATIRIMLARLA HIZLA BÜYÜYECEK
 
ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI ÖMER TURGUT OĞUZ: 2014, ALİAĞA İÇİN YATIRIM YILI OLACAK”
 
ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI ÖMER TURGUT OĞUZ’DAN ALİAĞA EKONOMİSİNİN 2014 DEĞERLENDİRMESİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, enerji, petro kimya, rafineri gibi Türkiye’nin stratejik sanayi sektörlerine ev sahipliği yapan İzmir’in Aliağa ilçesinin yeni yatırımlarla çok hızlı büyüyeceğini söyledi.

2014 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Aliağa, şimdiye kadar potansiyeline göre yavaş büyüdü. Ama 2014’den itibaren yeni yatırımlarla kartopu gibi çok hızlı büyüyecek” dedi.
 
SÜRDÜRÜLEBİLİR VE PLANLI KALKINMA İÇİN
1960 ve 70’li yıllarda Aliağa’nın büyük bir sanayi bölgesine dönüşeceğinin öngörülmediğini bu yüzden planlama ve sanayi stratejisinin oluşturulmamış olduğunu söyleyen Başkan Oğuz, “Bugün, başta liman yolları olmak üzere çeşitli altyapı sıkıntıları var. Bugünkü ekonomik hareketliliğe ve tonajlara cevap vermiyor. Bu yolları da ilgili kurumlarla işbirliği halinde düzelterek kalkınmanın sürdürülebilir ve planlı olmasını sağlayacağız” dedi.
 
ALİAĞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YATIRIM İÇİN BİR FIRSAT
Planlı sanayileşmede Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin (ALOSBİ) önemine işaret eden Başkan Oğuz, “ALOSBİ’de son 4-5 yıldır süren sorunlar çözüldü. Şimdi yeni yatırımların geldiği haberlerini alıyoruz. Son olarak bir Meksika firması yaklaşık 100 milyon Dolarlık yatırım anlaşması yaptı. Enerjisi, doğalgazı, her türlü altyapı ve lojistik olanakları var. Aliağa’da çevreyi kirletmeyen, planlı ve altyapısı olan bir sanayileşme için ALOSBİ önemli bir fırsat.” Dedi.
 
NEMRUT İSKELELERİ 2014’DE DE BÜYÜYECEK
Aliağa’da Nemrut iskelelerinin ve konteyner terminallerinin 2013’de hızlı büyüdüğünü ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Bugün, Nemrut Limanı’nın toplam elleçleme kapasitesi 1 buçuk milyon TEU’dur. Bu 2008’de 895 TEU’ydu. 2012’de 1 milyon 100 bin TEU’ya çıktı, şimdi 1,5 milyon TEU. İnanılmaz bir büyüme var. 2014’de bu büyümenin daha belirgin olacağını düşünüyorum.” dedi.
 
5 YILDA 10 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM GELECEK
Aliağa’nın son yıllarda denizcilik ve buna bağlı sektörlerde hızlı büyüdüğünü söyleyen Başkan Oğuz, “Aliağa limanlarının işlem hacmi giderek artıyor. Gemi söküm, demir çelik, petro kimya gibi sektörler de denizcilikle birlikte büyüyor. Bunlar birbirini hareketlendiren etkileşimi olan sektörler. Türkiye’nin tek gemi söküm bölgesi Aliağa’da bulunuyor. 2013’de 180 gemi sökülerek hurda elde edilerek ülke ekonomisine kazandırıldı. Petkim yarımadasında gelecek 5 yılda 10 milyar dolara yakın bir yatırım yapılacak. Tüm bu gelişmeler ve mevcut potansiyel Aliağa’nın gelişme trendini gösteriyor. Aliağa, şimdiye kadar potansiyeline göre yavaş büyüdü ama 2014’den itibaren yeni yatırımlarla kartopu gibi çok hızlı büyüyecek” Dedi.
 
YEREL YÖNETİMLERİN YETKİLERİ ARTMALI
Son yıllarda Bakanlıkların re’sen onay yetkisinin Belediyelerin yetkilerini azalttığını söyleyen Başkan Oğuz, “Aliağa bir sanayi kenti. Aynı zamanda bir emek kenti. Aliağa Belediyesi olarak bölgemizin gelişmesi, insanlarımızın temiz bir çevrede istihdam fırsatı bulup yaşaması için çaba gösteriyoruz. Yasaların bizlere verdiği yetkiler çerçevesinde yatırım yapıp hizmet üretiyoruz. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesiyle sorunların çözümünde daha etkin olabiliriz.” Dedi.,
 
Ali Osman KARATEKİN
Sosyolog
Basın Sorumlusu
TEL: 0232 6161980 dahili 334--
GSM:
0530 383 4141
E Mail: [email protected]--
ALİAĞA BELEDİYESİ- MUNİCİPALITY OF ALİAĞA
Adres: İstiklâl Caddesi No:66 35800 Aliağa- İzmir- TURKEY
© Aliağa Belediyesi
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78