• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C

ALTO üyelerine eğitim desteği

ALTO üyelerine eğitim desteği
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Aliağa Ticaret Odası(ALTO) yasal değişikliklerin getirdiği zorunluluklar kapsamında üyelerini belgilendirmeye ve gereklilikleri yerine getirmeye devam ediyor.
ALTO’DAN ÜYELERİNE EĞİTİM KONUSUNDA TAM DESTEK
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
Aliağa Ticaret Odası(ALTO) yasal değişikliklerin getirdiği zorunluluklar kapsamında üyelerini belgilendirmeye ve gereklilikleri yerine getirmeye devam ediyor.
 
Aliağa Ticaret Odası, 1 Ocak 2014 tarihinde yurt içinde yürürlüğe giren ve tehlikeli maddelerin sadece naklini değil, yüklenmesi, paketlenmesi, saklanması, boşaltılması, elleçlenmesi gibi tüm süreçlerini kapsayan “ADR – Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması”nın getirdiği yükümlülükler ve söz konusu cezai yaptırımlar konusunda sektörü bilgilendirme semineri gerçekleştirdi. 
Tehlikeli maddeleri üreten, gönderen, paketleyen, dolduran-boşaltan, yükleyen, taşıyan, paket, araç, tank, tanker üreten, atık taşıyan, imha eden tüm üyelerimize yönelik ALTO Seminer Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında, ilgili üyelere kanuni zorunlulukları, firmaların hangi durumlarda hangi cezai yaptırımlar karşı karşıya kalacağı, hangi eğitimleri ve belgeleri almaları gerektiği, muafiyetlerden yararlanabilmek için neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi.
Açık oturum bölümünde sektör mensuplarının yönelttiği ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (DGSA) Eğitmeni Mehmet Tanbaş tarafından cevaplanan sorular şunlar oldu:
Taşıyan/ambalajlayan/elleçleyen/depolayan vb. olarak yükümlülüklerimiz neler?
Firmamız hangi durumlarda hangi cezai yaptırımlar karşı karşıya kalabilir?
Hangi eğitimleri ve belgeleri almamız gerekiyor?
DGSA hizmeti dışarıdan sağlanabilir mi?
Muafiyetlerden yararlanabilmek için ne yapmamız gerekiyor?
UN numaraları nasıl tespit edilecek?
Taşıma kategorisi nasıl belirlenecek?
 
ÜYELERİMİZİN YASAL ZORUNLULUKLARI YERİNE GETİRMELERİNE OLANAK TANIYORUZ
ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ALTO’nun üyelerine yönelik hizmetlerine devam ettiğini, bu anlamda da Odaların görevleri arasında yer alan yasal değişikliklerin üyelere aktarılması konusunda Oda olarak gerek eğitim gerek de seminerler düzenlendiğini ifade etti. Ayrıca Başkan Saka: “Tehlikeli madde taşıyıcılığı işverenleri ilgilendirdiği kadar, faaliyetlerin gerçekleştiği çevreyi de ilgilendiriyor. Bundan sonraki dönemde de Oda olarak üyelerimize yönelik faaliyetlere hem bu tür faaliyetlerle hem de sosyal faaliyetlerle devam edeceğiz” dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78