• BIST 9524.59
  • Altın 2494.526
  • Dolar 32.505
  • Euro 34.7385
  • İzmir 22 °C

Aliağa Petkim, Evinde Kaybetti

Aliağa Petkim, Evinde Kaybetti
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Beko Basketbol Ligi’nin dibine demir atan Aliağa PETKİM, ligin 23.hafta karşılaşmasında kendi evinde Aykon TED Ankara Kolejliler’e 78-76 mağlup oldu.
ALİAĞA PETKİM, ÜST ÜSTE 6. MAĞLUBİYETİNİ ALDI
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
SALON: Aliağa Belediyesi Enka
 
HAKEMLER: Murat Biricik, Mehmet Serdar Ünal, Alper Özgök
ALİAĞA PETKİM: Anderson 19, Ahmet 11, Ceyhun 18, Erdi 3, Bora 14, Serkan, Ali 8, Melih 3
AYKON TED ANKARA KOLEJLİLER: Valters 23, Tucker 13, Berkay 9, Caner 2, Golubovic 15, Berent 5, Plisnic 7, Rasic, Davud 2, Mustafa 2 
 
1. PERİYOT: 21-16
İLK YARI: 39-34
3. PERİYOT: 59-60
 
Beko Basketbol Ligi’nin dibine demir atan Aliağa PETKİM, ligin 23.hafta karşılaşmasında kendi evinde Aykon TED Ankara Kolejliler’e 78-76 mağlup oldu. Bu sonuçla, BEKO Basketbol Ligi’nde kalma şansını çok zora sokan Aliağa Petkim, üst üste altıncı mağlubiyetini aldı.
Karşılaşmaya iyi başlayan Aliağa Petkim ilk çeyreği 21-16 önde tamamladı. İkinci çeyrekte TED Kolejliler rakibini yakalarken çeyreğin sonlarına doğru Aliağa Petkim yine öne geçti ve soyunma odasına 39-34 önde gitti. İkinci yarı büyük çekişmeye sahne olurken maçın bitimine 23 saniye kala TED Kolejliler Kristaps Valters'ın üçlüğüyle 76-75 öne geçti. Aliağa Petkim hücumdan yararlanamadı ve Plisnic'in faulleriyle fark 3'e çıktı. Bitime 4 saniye kala Ceyhun kendisine yapılan faulün ilkini sayıya çevirdi. İkinciyi kaçırırken Bora hücum ribaundunu aldı ama isabetli atış yapamadı ve karşılaşmayı TED Kolejliler 78-76 kazandı.
 
MAÇ SONU GÖRÜŞLER:
Karşılaşma sonunda basın toplantısına katılan Aliağa Petkim Oyuncusu Gani Erdi Gülaslan “Yabancı oyuncularımız gitti. Ama Kevin Edward Anderson ve Türk oyuncular olarak çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Elimizden gelen her şeyi yaptık, savaştık, olmadı” dedi.
“Zor da bir maç oldu, ama sonunda 2 sayıyla da olsa kazanmasını bildik” diye konuşan Aykon Ted Oyuncusu Muhammed Mustafa Baygül ise “Play off yolunda önemli bir galibiyetti bizim için. Önümüzdeki maçları da kazanarak play off’a girme hedefimizi devam ettirmek istiyoruz.” Dedi.
 
Aliağa Petkim Baş Antrenörü Aclan Kavasoğlu ise “Söylenecek çok şey var aslında ama maçı seyreden Aliağa taraftarı söylesin. Bundan sonra Aliağa taraftarının konuşması gereken bir durumdayız” dedi. Kavasoğlu, “Oyuncularımızı tebrik etmek lazım, bu kadar zaafın eksiğin içerisinde bu şekilde çıkıp oynamak yürek ister. Onları tebrik ediyorum, helal olsun” dedi.
 
Aliağa Petkim takımının oyuncularının yüksek performans gösterdiğini belirten Aykon Ted Baş Antrenörü Ercüment Sunter, “Rakibimizin oyuncularını tebrik ediyorum. İyi Mücadele ettiler. Oyuna konsantresiz başladık, ondan sonra da maçın sonunda iş şanslara kaldı. 3 defa faul atışından sonra ribaunt alıp bir tanesini 3’lü, bir tanesini 2’lik yedik. Bu maçı kaybetmemize neden oluyordu. Şimdi artık Play off yolunda Rusya’da Avrupa Kupası son maçımızı oynayacağız. Sonra çok önemli play off karşılaşmalarımız var. Takım çok yoruldu. Yani bir NBA sezonu kadar maç oynadık, o yüzden de öyle bir yorgunluk var. Bundan sonraki haftan itibaren biraz daha dinlenip daha konsantre olmaya çalışacağız.” Dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78