• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İzmir 26 °C

Hakkı Ülkü'ye Adaylıktan ÇEKİL Çağrısı

Hakkı Ülkü'ye Adaylıktan ÇEKİL Çağrısı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ 30 Mart yerel Seçimlerinde Türkiye genelinde hiçbir iddiası yokken, CHP'nin kazanması muhtemel bölgelerde CHP'den transfer ettiği adayları çıkaran DSP'ye Sosyal demokrat dünyadan "sol oyları böldüğü için" sert eleştiriler geliyor.
TECRÜBELİ GAZETECİ BARIŞ YARKADAŞ'DAN ŞOK TESPİT:
 
DSP, AKP'NİN YEDEK LASTİĞİ!
 
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ 30 Mart yerel Seçimlerinde Türkiye genelinde hiçbir iddiası yokken, CHP'nin kazanması muhtemel bölgelerde CHP'den transfer ettiği adayları çıkaran DSP'ye Sosyal demokrat dünyadan "sol oyları böldüğü için" sert eleştiriler geliyor.
daha önce basına yansıyan "DSP'li Adayları AKP'li İşadamları Finanse ediyor" iddiaları seçim kampanyası boyunca tartışılırken, gazeteci Emin Çölaşan da "DSP'nin yeni görevi AKP'ye Hizmet" başlıklı yazısıyla DSP'li adayları "CHP'in oylarını bölerek AKP'ye hizmet etmekle" suçlamıştı.
DSP'ye bir sert eleştiri de Sosyal demokrat camianın etkin yazarlarından ve gercekgundem.com sitesi yazarı Barış Yarkadaş'dan geldi. Halk TV'de yayınlanan "nereye Gidiyoruz" programına katılan Yarkadaş, "DSP'liler, AKP'nin yedek lastiği durumuna geldi." dedi.
Yarkadaş, "DSP'liler, AKP’nin kazanması için Aliağa’da olduğu gibi,  Konak'ta olduğu gibi, el ele vermişler AKP’nin kazanması için uğraşıyorlar. . O kişilerin bütün seçim masrafları AKP tarafından ödeniyor. Burada AKP kazansın benim değerimi anlasınlar diyen eski belediye başkanları var. Tarih onların hepsini bir yere koyacak." dedi.
 
ALİAĞA DEĞERLENDİRMELERİ
23 Mart'ta Aliağa'da CHP mitingine katıldığını söyleyen ve miting notlarını izleyicilerle paylaşan tecrübeli yazar Barış Yarkadaş; "Aliağa'da Hakkı Ülkü diye bir aday var. Ben adaylıkların açıklandığı gün demişim ki 'İzmir'in Aliağa İlçesi için Hakkı Ülkü'nün adı geçiyor. MYK'da da konuşuldu. Parti Meclisinde de konuşuldu' dedim.  Hakkı Ülkü 3 dönem Belediye Başkanlığı yapmış, bir dönem Milletvekilliği yapmış. 80 yaşına dayanmış, Cumhuriyetle yaşıt. Allah daha uzun ömür versin. Ben yayında öyle demişim diye bir mağduriyet edebiyatına soyunmuş" dedi.
 
ADAYLIKTAN ÇEKİL BARIŞ EROĞLU'NA DESTEK VER
CHP'den aday olamadığı için DSP'ye transfer olan Hakkı Ülkü'yü sert sözlerle eleştiren Yarkadaş, "Efendim, Barış Arkadaş benim adımı zikretti diye kendini aday ilan etmiş.  DSP'den, AK Parti'nin yedek lastiği haline gelen ve sadece ve sadece CHP'ye kaybettirmek için seçimlere giren DSP’den aday olmuş. O halde ben Hakkı Ülkü’ye şunu söyleyeyim. hakkı Ülkü, Benim sözüme bu kadar itibar ediyorsa şunu söyleyeyim; Hakkı Ülkü adaylıktan çekilsin. Orada 34 yaşında Barış Eroğlu'na CHP bir şans tanımış, Hakkı Ülkü Aliağa'yı AKP'ye kazandırmak için uğraşmasın. Bugün CHP'nin karşısına dikilen DSP'li her aday AKP için çalışmaktadır." dedi.
 
GÜRSEL TEKİN'DEN SİYASET KÜLTÜRÜ
programda konuk olarak bulunan CHP genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, "Ben aday oldum ama partim Sarıgül’ü aday yaptı. Genel merkezimizin takdiridir. Ben neden aday olamadım diye, küsmedim kırılmadım" dedi.
Tekin, "Cumhuriyet Halk Partisi böyle bir kültürdür. Orda ayrıştım, ben atanamadım. Hadi ben de başka partiden aday olayım demek Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışır bir kültür anlayışı değildir. Ben böyle bir anlayışı ret ediyorum." dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78