• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İzmir 17 °C

Aliağa'da Akaryakıt kaçakçılığı

Aliağa'da Akaryakıt kaçakçılığı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir'in Aliağa ilçesindeki TÜPRAŞ Dolum Tesisleri'nden OPET Dolum Tesisleri'ne nakil yapılan boru hattından dün gece de 2 kez hortumlu düzenek ile akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı görüldü.

Ya Jandarma görmeseydi?

ALİAĞA'DA AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI / ERDAL ÇARBOĞA  (ALİAĞA)

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir'in Aliağa ilçesindeki TÜPRAŞ Dolum Tesisleri'nden OPET Dolum Tesisleri'ne nakil yapılan boru hattından dün gece de 2 kez hortumlu düzenek ile akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı görüldü.
Akıl almaz kaçakçılık, 9 Ocak günü sabaha karşı, Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Biçerova mevkiinde yaptığı rutin devriye ile ortaya çıkarmıştı.  Dün gece de Jandarma ekipleri Kyme Antik Kenti yolu üzerinde bulunan patika yol üzerinde bir arazide çamura saplanmış beyaz bir minibüsün park halinde olduğunu gördü.  Araçta yapılan aramada Jandarmadan kaçarken çamura saplanan Minibüsü 2 kişi olay yerinde bırakarak kaçtılar. Minibüste  3 adet 1,5 tonluk plastik galonların içinde işlenmiş ham petrol olduğunu gördü. Jandarma ekipleri arazide yaptıkları incelemede toprağın üzerinden 250 metrelik şeffaf plastik hortum geçtiğini fark ettiler. Toprak ve otların üzerinden gecen hortumun bir ucunun TÜPRAŞ Dolum Tesisleri'nden OPET Dolum Tesisleri'ne nakil yapılan boru hatta bağlı olduğu saptandı.

35 TET 86 plakalı minibüsün sorgulaması yapıldığında plakasının sahte olduğunu tespit edildi. Üzerinde düzenekler ve hortumun bulunduğu vanalar ve ana boru hattındaki düzenek şaşkına çevirdi. TÜPRAŞ'tan işlenmiş mazot olarak gelen akaryakıtın bu hortumla nakil hattından çekilip minibüs içinde bulunan 1,5 tonluk galonlara aktarıldığı belirlendi.

Plakası sahte minibüsün içine monte edilerek yerleştirilen1,5 tonluk 3 plastik galonların 4,5 ton olduğu saptandı. Jandarma ekipleri, bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. Operasyonda ele geçirilen işlenmiş mazotun piyasa değerinin yaklaşık 12 bin lira olduğu ifade edildi. Ancak hattan bu yolla uzun süredir mazot ve benzin çekildiği, zararın milyon liraları bulabileceği kaydedildi. Boru hattından 9 Ocak 2014 günü de benzer yöntemlerle akaryakıt kaçakçılığı yapıldığını bu olayın 3 aya yakın bir zaman içinde yeniden yaşanması şirket yetkilileri tarafından hayretle karşılandı. Şirket yetkilileri böylesi bir olayın bir daha yapılacağını hiç aklımıza getirmemişti. Tüm önlemlerimizi yeniden gözden geçireceğiz. Bölgede MOBESE sistemi kuracağız” dediler

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78