• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İzmir 19 °C

Serkan Acar, İstifa Ederim

Serkan Acar, İstifa Ederim
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa'da 104 işçinin belediye tarafından işten çıkarılmasıyla yükselen tansiyon belediye meclis toplantısına da yansıdı. Aliağa Belediyesi Mayıs ayı olağan toplantısında işçilerin işten çıkarılması ile ilgili konuşan başkan Acar "

ACAR "SİNE-İ MİLLETE GİDERİM"

BELEDİYE MECLİSİNDE SİYASET YAPTIKLARINI İDDİA ETTİĞİ CHP Lİ VE AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNE BAŞKAN SERKAN ACAR’DAN REST: “SİNE-İ MİLLETE GİDERİM “

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa'da 104 işçinin belediye tarafından işten çıkarılmasıyla yükselen tansiyon belediye meclis toplantısına da yansıdı. Aliağa Belediyesi Mayıs ayı olağan toplantısında işçilerin işten çıkarılması ile ilgili konuşan başkan Acar "Bu meclis Aliağa için çalışmayacaksa ben sine-i millete giderim. Bunun kararını alırım hiçte korkmam" dedi. Meclisin dilek ve temenniler bölümünde Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin işten çıkarılan işçileri ile ilgili tekrar işçilerin işe alınması yolundaki dileklerini yinelediler.

KAZIM ULAŞ , “BELEDİYEYE İŞÇİ ALMA ÇIKARMA BUNLAR TAMAMEN BELEDİYE BAŞKANI VE EKİBİNİN İŞİ”

Ak Parti Aliağa Belediye meclis üyelerinden Kazım Ulaş işçilerin durumu ile ilgili olarak şöyle konuştu " İktidarlar eleştiriye tahammüllü olmalı. Kanun koyucu yerel meclislerde siyaset yapılmasını yasaklamıştır ama siz bu konuşmaların hangini siyasi olarak görüyorsunuz ben onu bilemiyorum. Aliağa'da işçi çıkarmasıyla ilgili bir gündem var. Tabiki bizlerde belediye meclis üyeleri ve Aliağa'da yaşan kişiler olarak bizlerin buna kayıtsız kalması, görmemezlikten gelmesi mümkün değil. Biz parti olarak hiçbir zaman insanlar Aliağa Belediyesi'ne gelsin istihdam edilsin, yatsın kalksın para alsın bunun sonuna kadar karşısındayız. Bu konuda da gerekçeleri önümüze koyarsanız sizinle beraberiz bu konuda hiç sıkıntı yok. Ancak aldığımız bilgiler, duyumlar farklı. Bu konuda açıklama yapıp, yapmamak sizin takdirinizde. Aliağa Belediyesi'nde fazla işçi olduğu konusunda tüm Aliağa halkı hem fikir. Aliağa'da fazla işçi olması bu 104 arkadaşın suçumudur. İnsanlar iş bekliyor biri de diyor ki sen gel belediyede çalış. İnsanlar şunu diyemez orada işçi fazla ben o işe giremem diyemez. Dolayısıyla bu arkadaşların suçu değil. Eğer burada bir eksilmeye gidilecekse gerçekten bir iş yapmaya, yatan, halk arasında bankamatik diye tabir edilen insanların öncelikle çıkarılanların içinde olması lazım. Meclis üyesi arkadaşlar biliyor siyasetle uzaktan yakından ilgilenen biliyor ama maalesef halkımızın bir kısmı bilmiyor. Biz belediye meclis üyeleri yasama gibi görev yapıyor. Belediyeye işçi alma çıkarma bunlar tamamen belediye başkanı ve ekibinin işi. Bunda belediye meclis üyelerinin en ufak bir dahilide yoktur bununda böyle bilinmesini ister kamuoyu ile paylaşmak istiyorum" dedi.

ULVİYE ÖZTÜRK, “İŞÇİLERİN ÇALIŞMADIKLARI ZAMANDA BUNU BELGELEYİN, TUTANAĞINI TUTUN BİZ DE SİZİN ARKANIZDA OLALIM”

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Ulviye Öztürk işten çıkarmalarda hatalar olduğunu ve duygusal davranıldığını belirterek şöyle konuştu " İşten çıkarmalar ile ilgili çok acele edildi. 104 insan ekmek bekliyor, bizlerde onların haklarını aramak zorundayız. Bu işin bir an önce düzeltilmesini istiyorum, orada haksız yere işten çıkarılan bir sürü insan var. Biz zaten çalışmayan bankamatik olan insanlara evet demedik ama ben diyorum ki yüzde 99'u emeği ile geçinen insan. Çalışmayan varsa takip edilir gerekli tutanak tutulur objektif olarak işten atılır. Onun bunun şikayeti ile olmaz o işler ama duygusal ve yanlış davranıldı, bu insanlar kapının önüne konuldu, ben buna itiraz ediyorum. Lütfen emeğe saygı diye bir şey vardır, bunların hepsini tekrardan göreve alın. Çalışmadıkları zamanda bunu belgeleyin, tutanağını tutun biz de sizin arkanızda olalım" dedi.

BELEDİYE MECLİSİNDE SİYASET YAPTIKLARINI İDDİA ETTİĞİ CHP Lİ VE AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNE BAŞKAN SERKAN ACAR’DAN REST: “SİNE-İ MİLLETE GİDERİM “

Aliağa Belediye Başkanı konuyla ilgili olarak şu görüşlere yer verdi " Buraya belediye başkanı olurken, gittiğim tek yer vardı milletim. Bundan sonraki süreçte ben şu algıyı alıyorum ki maalesef dışarıda siyaset yapılıyor. Bütün yükler bırakılmış, dışarıda siyaset yapılıp mecliste de ayrı bir siyaset yapılıyor. Ben bunu böyle algılıyorum ve şunu çok net söylüyorum. Bundan sonraki süreçte ben milletime tek tek dolaşıp ben de bu siyasetin en alasını yapacağım. Bugüne kadar mazbatayı aldığım günden bugüne bir ay geçti. Ben bu sıkıntıların altından kalkarım, bunları çözerim ama bu mecliste Aliağa için çalışacak tek şartım bu yok Aliağa için çalışmayacaksa da ben sine-i millete de giderim. Bunun kararını da alırım hiçte korkmam.

SERKAN ACAR, “İŞTEN ATILANLAR ARASINDA GERÇEKTEN EMEK VEREN İNSANLARIMIZ DA VARMIŞ”

Orada mağdur olan varsa bana şu an iki kişi geldi. İki kişi ile özel görüşme yaptım kendilerinin bir mağduriyeti olduğuna ben de inandım. Bu malum bir raporlama, bir araştırma sonucu tespit edilmiş konulardır. 104 kişi ile ilgili bir takım bilgilendirmeleri paylaşacağız. Bu konu ile ilgili geniş kapsamlı basın toplantısı yapacağız. Tıpkı seçim öncesi olduğu gibi bunları tüm kamuoyuyla, 81 bin insanımızla paylaşacağız. Mağdur olan iki arkadaşımız illa belediyede çalışma zaruriyeti yok. Gönül istiyordu ki 100 tane yatırımımızı yapalım da, 100 kişi işe ama bu duruma da ben getirmedim, ben düzeltmeye geldim. Hem fikir olduğumuz bir konu var bir kısım insanlar için hata yapılmış bunun sayısı da 7-8'i geçmediği gibi konular varken bu şekilde 104 insanı neden çıkardınız diye burada ve dışarıda insanları benim üzerime salma gayreti ve yıpratma gayretinin hiçbir önemini yok. Ben bunları basın toplantısında anlatacağım. İnsanlarım neden niçin alındığını anlatacağız. Ama Üzüldüğüm o listede gerçekten emek veren insanlarımız da varmış ben onlarla da birebir konuşmaya başladım. Onların bu mağduriyetini gidermek adına elimden gelen gayreti göstereceğimi söyledim. Bu konuda listede hatalı olan kişilerle görüşeceğim" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78