• BIST 9456.54
  • Altın 2497.51
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.7825
  • İzmir 21 °C

Aliağa'da İşten Çıkarılan İşçiler Destek Yürüyüşü

Aliağa'da İşten Çıkarılan İşçiler  Destek Yürüyüşü
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Belediyesi'nde işten çıkarılan 104 işçinin geri alınması için yürüyüş düzenlendi. Sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen yürüyüşte, taşeron işçi çalıştırma protesto edildi.

Aliağa'da İşten Çıkarılan İşçiler İçin Yürüyüş

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Belediyesi'nde işten çıkarılan 104 işçinin geri alınması için yürüyüş düzenlendi. Sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen yürüyüşte, taşeron işçi çalıştırma protesto edildi. Demokrasi Meydanı'nda toplanan grup, daha sonra Aliağa Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı. Ardından yürüyüşe geçen grup, sık sık oturarak belediyenin aldığı kararı protesto etti. Genel-İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Naci Çetin, yaptığı açıklamada, işten çıkarmaların taşeronlaşmanın bir sonucu olduğunu söyledi.özelleştirmelerden derhal vazgeçilmesi gerektiğini kaydeden Çetin "Kuralsızlık,esnek çalışma ve taşeron sistemine son verilmelidir. merkezi ve yerel iktidarlar bu uygulamalardan derhal vazgeçmelidir. Kamucu bir anlayışa geçilmelidir" dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın kamuoyunu yanıltıcı beyanatlarda bulunduğunu öne süren Çetin, "Göreve geldiğinin 35. günü 104 işçinin işine son verdi. Verdiği beyanatlarla kamuoyunu yanıltmaya ve işçilerin direnişini kırmaya çalışıyor. İşçilerin 'bankamatik çalışanı' olduğunu iddia ediyor. Bu işçiler sokakları temizleyen, çevreyi düzenleyen ve büro hizmetlerini yürütenlerdir. Bu iddiası tutmayınca şimdi de 'belediye borçlu, maaş ödeyemez duruma düşeceğiz' tezini savunuyor" diye konuştu.

İşçiler adına açıklama yapan Halis Güzeller ise yeniden işe alınmak istediklerini kaydetti. 

Açıklamanın ardından İzmir Yeni Kapı Tiyatrosu bir oyun sergiledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78