• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İzmir 19 °C

Yaşar AKBULUT'tan Zorunlu Açıklama

Yaşar AKBULUT'tan Zorunlu Açıklama
BASINA VE KAMUOYUNA ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar'ın facebook hesabından yapmış olduğu açıklamalara, Soma'da meydana gelen elim kaza nedeniyle bugüne kadar cevap vermemiştik. Sayın Başkan'ın hem meclis üyelerine hem

BASINA VE KAMUOYUNA

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar'ın facebook hesabından yapmış olduğu açıklamalara, Soma'da meydana gelen elim kaza nedeniyle bugüne kadar cevap vermemiştik. Sayın Başkan'ın hem meclis üyelerine hem de siyasi parti ilçe başkanlarına dönük tehditkar, hedef gösterici, yakışıksız ve kamuoyunu yanıltıcı ifadeleri nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Aliağa Halkı partimize güçlü bir muhalefet görevi vermiştir. Partimiz kendisine verilen muhalefet görevini Aliağa Halkının menfaatleri doğrultusunda yerine getirme azminde ve kararlılığındadır.

Seçimden sonra yapılan ilk meclis toplantısında MHP ve CHP ortak hareket ederek başkanlık divanı (katip üye), meclis başkan vekilliği, encümen ve birlik üyeliklerini kendi partilerinin meclis üyeleri arasından seçmişlerdir. Aynı toplantıda bir önceki CHP belediyesinin 2013 yılı faaliyet raporu hiçbir sorgulama yapılmadan iki partinin oylarıyla mecliste onaylanmıştır.

Mayıs ayı meclis ilk toplantısında MHP meclis üyeleri tarafından gündem dışı dört ayrı önerge verilmiştir. Önergeler gündem dışı verildiğinden ilçe başkanı ve meclis üyelerinin bu önergelerden önceden haberdar olması mümkün değildir. Bu önergelerin birincisi 30 milyon TL (30 trilyon)  Belediye Başkanı'na borçlanma yetkisi verilmesi, ikincisi belediye şirketinin limited şirketten anonim  şirkete dönüştürülmesi, üçüncüsü belediyenin hissedar bulunduğu taşınmazlardaki hisselerinin satışı için encümene yetki verilmesi, dördüncüsü ise kadro ihdasıyla ilgilidir. Gündem dışı bu önergeler, yeterli bilgilendirme yapılmadığı için meclis tarafından reddedilmiştir.

Ancak, toplantıda dilek ve temenniler bölümüne geçildikten ve Belediye Başkanı'nın önergelerle ilgili açıklamalarda bulunmasından sonra 09.05.2014 tarihinde görüşülmek üzere önergeler gündeme alınmıştır. 09.05.2014 tarihinde yapılan toplantıda öncelikle 2013 yılı kesin hesap cetveli görüşülmüş ve meclis üyelerimiz bazı maddelere red, bazı maddelere de kabul oyu kullanmıştır. 

Borçlanma ile ilgili önergenin görüşülmesi sırasında Belediye Başkanı genel geçer ifadelerle borçlanma yetkisi talebini yinelemiştir. Aliağa Belediye bütçesinin üçte birine denk gelen borçlanma yetkisi ile ilgili açıklamalar meclis üyelerini tatmin etmemiş ve önerge reddedilmiştir. Borcun borçla kapanmayacağı açıktır. Seçim döneminde açıklanan uçuk projelerin finansmanının yeni borçlarla gerçekleştirilmesi de kabul edilemez. Belediye Başkanlığı'na aday olan birinin projelerini açıklamadan önce belediye bütçesinin ne durumda olduğunu bilmesi ve gerçekçi projeler üretmesi gerekirdi. CHP'li belediyenin faaliyet raporunu ve kesin hesap cetvelini onaylayan bir başkanın mazeret üretmesi inandırıcı kabul edilemez.

 Ancak borçlanma yetkisi talebinin gerekçesi, gerçekten biriken işçi maaşlarının ve Aliağa esnafına olan borçların ödenmesi ise, işçilerin ve esnafın mağdur olmaması ve net bir rakamın meclis gündemine getirilmesi halinde konu yeniden değerlendirilebilir.

Belediye şirketinin tür değişikliğine ilişkin önerge ise reddedilmemiş, değerlendirilmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilmiştir.  Zira Belediye Başkanı bu konuda da yeterli bilgilendirmeyi yapmamıştır. Partimizin muhalefetine rağmen 2009 - 2014 döneminde belediye şirketine aktarılan 5 milyon TL'nin akıbeti belli değilken ve öncelikle bunun hesabı sorulması gerekirken, yeni bir takım mali külfetler getirip getirmeyeceği belli olmayan tür değişikliği talebini doğru bulmuyoruz. 

Belediye'ye ait taşınmaz hisselerinin satışı konusunda encümene yetki verilmesine ilişkin önergenin muğlaklığı ve satışı yapılacak taşınmazlara ait bilgilerin mevcut olmaması nedeniyle önerge reddedilmiştir. Bugüne kadarki uygulama vatandaşların müracaatı ve meclisin bu konuda karar vermesi şeklinde olmuştur. Yani meclis her taşınmaz için yetkisini ayrı ayrı kullanmıştır ve hiçbir vatandaşımız mağdur edilmemiştir. Meclisin iradesini ortadan kaldıracak şekilde toptan bir yetkinin Encüme verilmesi hukuken de mümkün değildir.

İki aylık bir süre, yeni seçilmiş bir belediye başkanını değerlendirmek için yeterli bir süre değildir. Fakat bu zaman zarfında şunu üzülerek gördük ki Belediye Başkanı maalesef dersine hiç çalışmamış, belediyenin personel ve  mali yapısı ile ilgili hiç bir hazırlık yapmadığı anlaşılmıştır. Kopyala yapıştır yöntemiyle Aliağa'yı Manhattan yapma iddiasını ortaya koyarken,  hangi parayla yapacağını, nasıl kaynak oluşturacağını hiç düşünmemiştir. Sayın BAŞKAN, HELİKOPTERDEN İNİP BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURDUĞUNDA DA GERÇEĞİN ACI YÜZÜYLE KARŞILAŞMIŞTIR.  Bu noktadan sonra hizmet üretmesi gerekirken hedef saptırarak sorumluluğu diğer siyasi parti ilçe başkanı ve belediye meclis üyelerinin üzerine atması tam bir şark kurnazlığıdır.

Seçilir seçilmez önceki dönem belediye yönetiminin faaliyet raporu ve bütçesini onaylayarak CHP dönemini aklayan ve seçim diyetini ödeyenlerin bugün enkaz devraldık edebiyatı yapması gülünçtür. 

Aliağa Halkı hizmet beklerken, hizmet etmesi gerekenlerin sızlanmayı ve başkalarını hedef göstermeyi bırakması ve iş yapması gerekmektedir.

Aliağa kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

                                                                                                                              Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı

                                                                                                                                             Yaşar Akbulut

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78